eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton a svájci Roger Federer ellen játszik a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének negyedik fordulójában 2020. január 26-án. Federer 4:6, 6:1, 6:2, 6:2 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Roman Pilipej

Kettőből kettő: születésnapi magyar győzelem 253 perc alatt Melbourne-ben

A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába.

Babos Tímea után nem sokkal Fucsovics Márton is sikerrel vette az első fordulót Melbourne-ben.

A világranglista 55. helyezettje a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal (125. a ranglistán) csapott össze – életében először. Három brék után meglepetésre a szabadkártyával főtáblára kerülő ellenfél kapta el jobban a ritmust, és 46 perc elteltével hozta a nyitószettet. A magyar játékos azonban összekapta magát, és a második játszmában háromszor, majd a harmadikban kétszer is elvette a stabilan ütő ausztrál szerváját, így 2 óra 13 percnél már ő volt szettelőnyben. A koronavírus-járvány miatt korlátozott számban jelen lévő nőzők közül rendre felharsant a "Hajrá, Marci!" vagy a "Hajrá Magyarország!" buzdítás.

A dél-afrikai születésű Polmans – aki tavaly bejutott a második körbe az Australian Openen – azonban nem adta fel, óriási csatában kicsikarta a rövidítést a negyedik felvonásban, és alig rontva kiegyenlített.

Három és fél óra elteltével a felek nekirugaszkodtak az utolsó játszmának, Polmans rögtön brékelt, de a magyar Davis Kupa-válogatott vezére 2:2-nél utolérte őt.

Fucsovics egy 15 labdamenetet hozó gémben ismét brékelt, majd 5:3-nál kiszerválta a fordulatos találkozót, amely 4 óra 13 percen át tartott.

A magyar játékosra a 64 között a 17. kiemelt, háromszoros Grand Slam-bajnok svájci Stan Wawrinka vár.

Férfiak, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Fucsovics Márton-Marc Polmans (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:1, 6:7 (3-7), 6:3

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×