eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Fucsovics Márton az ausztrál Marc Polmans ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2021. február 8-án.
Nyitókép: MTI/AAP/Dave Hunt

Taróczy Balázs: hamar kihullanak, akiken erőt vesz a karanténsajnálat

Bejutott a második fordulóba Babos Tímea és Fucsovics Márton is az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Farkas Dávid először azt kérdezte Taróczy Balázs wimbledoni bajnoktól, hogy a 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Mártonból mennyit vehetett ki a mai ötszettes győzelme.

A 29. születésnapját ünneplő Fucsovics Márton ötszettes győzelemmel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság második fordulójába. A világranglista 55. helyezettje a hazai közönség előtt szereplő Marc Polmansszal (125. a ranglistán) csapott össze, és 4:6, 6:3, 6:1, 6:7 (3-7), 6:3-re nyert.

Taróczy Balázs nem annyira a 29 életévet tartja fontosnak, hanem azt, hogy fél évig nem nagyon lehetett versenyeken játszani, és nem tudni, miként reagál a szervezete azonnal egy 4 óra 13 perces csatára, milyen állapotban tud odaállni a következő fordulóban.

Az egyetlen pozitívum, hogy ezzel minden ellenfele így van, mindenki sokkal kevesebb meccset tudott játszani az utóbbi időben, mint korábban" – mondta a korábbi wimbledoni bajnok, de hozzátette, a következő ellenfele, a svájci Stan Wawrinka normál körülmények között sem lenne könnyű vetélytárs, de most ráadásul pillanatok alatt, három sima szettben jutott tovább.

"Wawrinka a Grand Salm-versenyeken mindig szenzációsan játszik, ezért is

óriási fokmérője lesz ez a mérkőzés annak, hogy Marci hol tart"

– mondta a magyar teniszlegenda.

Az első nap másik magyar érdekeltje, Babos Tímea két szettben, 7:6, 6:4-re győzte le a női egyes első fordulójában a belga Ysaline Bonaventure-t. Taróczy Balázs szerint jót tehet a magyar éljátékosnak, hogy ezúttal csak egyesben játszik, miután párospartnere, Kiki Mladenovic nem sokkal a torna kezdete előtt lemondta szereplését.

"Nehéz az ilyen helyzet, de talán megerősítette Timit ez a csalódás, és talán jobban megy neki egyesben, ha csak arra koncentrál. Tavaly épp fordítva volt, akkor párosban remekelt, de egyesben nem ment neki, most viszont feljutott a főtáblára, és most már ott is nyert mérkőzést" – mondta Taróczy Balázs.

Babos panaszkodott arra, hogy nagyon monoton és idegőrlő volt az ausztrál bajnokság előtti szállodai karantén, az egykori teniszsztár szerint viszont játékosa válogatja, hogy kinek mekkora megterhelés ez a helyzet: van aki könnyebben, van, aki nehezebben viseli.

"Az akaraterőnek óriási jelentősége van, és annak is, kikkel van a teniszező körbevéve. Ha van, aki megtalálja a megfelelő hangot, a motivációt, akkor nincs gond, és most

az, hogy közönség előtt lehet játszani, óriási hajtóerő lehet.

A verseny elején fognak kihullani azok, akik magukat sajnálják, és ahogy megyünk előre, egyre kevesebbet fogunk arról beszélni, hogy milyen nehéz is volt az a két hét karantén" – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×