eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 13. szombat Jenő
Lionel Messi, az FC Barcelona játékosa ünnepli a Manchester United elleni gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou stadionban 2019. április 16-án.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Messi kirúgathatja a Barcelonától egykori csapattársát

Egy sportigazgató nem kritizálhatja a játékosok hozzáállását. Főleg nem, ha az adott klubban Lionel Messi is játszik, aki minden érintettnél nagyobb hatalom.

Röviden ezt lehet leszűrni a Barcelonában történtekből – egyelőre. Az alaptörténet: Eric Abidal, a Barcelona sportigazgatója, korábbi világbajnoki ezüstérmes futballista, aki a Barcelonával is nyert tizenöt fontos titulust, köztük két Bajnokok Ligáját, egy keddi interjúban úgy fogalmazott, hogy a játékosok hozzáállásával is baj volt az elmúlt időszakban, mintegy érzékeltetve, hogy nem csupán a menesztett edző, Ernesto Valverde a felelős a vártnál gyengébb bajnoki szereplésért.

Lionel Messi a közösségi médiában reagált, bírálta Abidalt, s megjegyezte azt is, hogy szerencsésebb lett volna, ha a sportigazgató nem általánosságban vádaskodik, hanem megnevezi azokat, akik szerinte lazsáltak, mert így mindenkit besározott egykori csapattársa. (A Marca szerint néhány játékosnak, elsősorban Sergi Busquetsnek, Arturo Vidalnak és Ivan Rakitićnak valóban nem volt jó a kapcsolata az edzővel, de a többségnek igen.)

Messinek az utóbbi időben több esetben szembesülnie kellett azzal, hogy a stáb nem az ő reményei, vágyai, elképzelései alapján cselekedett, nem térhetett vissza Neymar, nem lett vezetőedző Xavi, s nem érkezett megfelelő helyettes a sérült Luis Suárez helyére. Alkalmasint ezek is magyarázzák, hogy Josep Maria Bartomeu elnök szeretne a kedvében járni, azonnal megszakította brüsszeli útját, visszatért Barcelonába, s már magához rendelte Éric Abidalt.

Az ügy komolyságát és fontosságát jelzi, hogy a barcelonai sportnapilap, a Sport folyamatosan követi az eseményeket.

A madridi Marca megjegyzi, mindössze 35 nap telt el eddig az esztendőből, de a Barcelona már túl van néhány „nehéz” pillanaton, a Spanyol Szuperkupa-kudarcon, Valverde menesztésén, Xavi visszautasításán, Quique Sétien szerződtetésén, Luís Suárez sérülésén, a támadósor megerősítésének kudarcán, Rakitić a vezetőségnek címzett bírálatán, Dembélé sérülésén, majd az Abidal nyilatkozaton és Messi kritikáján.

Címlapról ajánljuk

Otthonfelújítás: látványberuházásokra költene a többség

Az ingatlantulajdonosok 52 százaléka mutat érdeklődést az energiahatékonyság növelését célzó állami lakásfelújítási konstrukció iránt – egyebek mellett ez derült ki az OTP Otthon és az OTP Bank megbízásából készített, 1000 fős kutatásból.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×