eur:
394.51
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A magyar kajak-kenu sport örökös bajnokai közé bekerült Bodonyi Dóra világ- és Európa-bajnok kajakozó a bajnokok nevét tartalmazó emléktábla előtt az MKKSZ budapesti székházában megtartott ünnepségen 2019. október 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újabb örökös bajnoka van a magyar sikersportágnak

Az augusztusi szegedi világbajnokságon pályafutása negyedik és ötödik vb-aranyérmét megszerző Bodonyi Dóra, illetve Csernák Károly mesteredző neve ünnepélyes keretek között felkerült a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) székházában található márványtáblára.

Az ünnepi eseményen Schmidt Gábor, a szövetség elnöke kiemelte, hogy a sportágban nagy értéke van az örökös bajnoki és a mesteredzői címnek, ez a megbecsülése azoknak a versenyzőknek és trénereknek, akik évek óta szállítják az érmeket és a sikereket.

"A kajak-kenu az idén is igazi sikersztori volt, az augusztusi szegedi vb döntőiben tízezrek szurkoltak versenyzőinknek. Az eddig megszerzett 13 olimpiai és három paralimpiai kvóta azt jelzi, hogy a sportág stabilan indulhat neki a Tokióig vezető hátralévő útnak" - mondta Schmidt.

Medveczky Erika nyolcszoros világbajnoka, aki tavaly óta örökös bajnoka a sportágnak, Bodonyi méltatásakor kiemelte, hogy "nagyon fiatalon került a felnőttek közé, sok hullámvölgy volt a pályafutásában, de mindig képes volt megújulni, és csendes tenni akarásával mindig ott áll a négyes mellett."

Az eseményen elhangzott, hogy Bodonyi Dóra, aki augusztusban a női kajaknégyes tagjaként és egyes 5000 méteren nyert aranyat, a sportág 54. örökös bajnoka, amely címhez olimpia arany, vagy öt felnőtt vb-cím szükséges.

"A 2017-ben megnyert első világbajnoki címem óta sokat változott a hozzáállásom, a négyesben nem én vagyok a mérvadó, adok a tapasztaltabbak véleményére" - mondta az ünnepségen Bodonyi.

Budapest, 2019. október 15.
A magyar kajak-kenu sport mesteredzői közé bekerült Csernák Károly, a Váci Kajak-Kenu SE edzője a mesteredzők nevét tartalmazó emléktábla előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti székházában tartott ünnepségen 2019. október 15-én.
MTI/Kovács Tamás
A magyar kajak-kenu sport mesteredzői közé bekerült Csernák Károly, a Váci Kajak-Kenu SE edzője a mesteredzők nevét tartalmazó emléktábla előtt a Magyar Kajak-Kenu Szövetség budapesti székházában tartott ünnepségen 2019. október 15-én. MTI/Kovács Tamás

A Magyar Edzők Társasága mesteredzői kollégiuma által a közelmúltban mesteredzői díjban részesített Csernák Károly edzőről méltatója, Vaskuti István olimpiai bajnok kiemelte, hogy "Karesz igazi nevelőedző", aki 35 éve tevékenykedik a sportágban.

"Szerencsés embernek tartom magam, mert azokkal az edzőlegendákkal, akik mellé felkerült a nevem, még együtt dolgozhattam" - jegyezte meg Csernák, aki nevelőedzője volt többek között a 2000-ben olimpiai bronzérmes Bártfai Krisztiánnak és a mostani válogatottban is szereplő, kétszeres világbajnok Balaska Márknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×