eur:
398.37
usd:
364.79
bux:
71523.19
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Tűzoltók menekítenek ki egy embert egy részben összesdőlt szállodából a németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban fekvő Kröv településen 2024. augusztus 7-én. A baleset következtében egy ember életét vesztette, többen súlyosan megsebesültek. Az épületomlás okát még vizsgálják.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Harald Tittel

Két áldozat biztos van a Németországban összedőlt szállodának

Kedd késő este összeomlott egy szálloda egyik szárnya a németországi Rajna-vidék-Pfalz tartományban, a Mosel folyó partján fekvő Kröv településen. Már két áldozat holtteste került elő, és továbbra is többen a romok alatt vannak a helyi rendőrség tájékoztatása szerint.

Az épületben tizennégyen tartózkodtak és öten sértetlenül el tudták hagyni. Az ismeretek szerint az épületben rekedtek között súlyos sérültek is vannak. Néhányukkal sikerült kapcsolatot létesíteni. Az épületben rekedtek között egy gyermek is van, de ő sértetlen. Az áldozatot lokalizálták, de még nem tudták kiemelni. A mentőszolgálatok számos járművel vonultak ki.

A Südwestrundfunk (SWR) regionális műsorszolgáltató beszámolója szerint a tűzoltók a mentési munkálatokat megnehezítő omlásveszély miatt még nem jutottak be az épületbe. A műszaki mentők mérőeszközöket szereltek fel az épületszerkezet mozgásának a megfigyelésére annak eldöntésére, hogy be lehet-e jutni. Fennáll a veszélye annak, hogy az épület további részei omlanak össze, ami a szomszédos épületekben is károkat okozhat. A szomszédos épületeket ezért evakuálták.

A helyszínről sugárzott képek alapján egy többszintes, faszerkezetű épület egyes részei omlottak össze, a földön betontörmelék hever. A nyeregtetős épület hátra dőlt, a földszint pedig összeroskadt.

Az épületomlás kiváltó oka egyelőre nem ismert.

Erről sem a rendőrség, sem a tűzoltóság nem tudott tájékoztatást adni.

Jörg Teutsch területileg illetékes tűz- és katasztrófavédelmi felügyelő tájékoztatása szerint a délelőtti órákra a mentőcsapatok négy személyt kimentettek a romok alól, egy kétéves gyermeket, két nőt és egy férfit. Állapotuk egyelőre ismeretlen.

Idő közben egy második, a romok alatt rekedt személyt is halottnak nyilvánítottak. A feltételezések szerint mindkét áldozat – egy férfi és egy nő – az épület összeomlásakor azonnal életét vesztette. Mindketten német állampolgárok.

A romok alatt még hárman vannak biztosan életben, de feltehetőleg súlyosan sérült állapotban, és a mentők a romokba fúrt mikrofonokkal mindhármukkal kapcsolatban állnak.

Gregor Zehe, a műszaki mentők szóvivője „hihetetlenül nehéz” feladatnak nevezte a mentést. Jörg Teusch, szerint „az egész épületszerkezet olyan, mint egy kártyavár”.

Címlapról ajánljuk

Faragó Tamás: mindegy, ki az ellenfél, mi olimpiai bajnokságot akarunk nyerni

Az olaszok nagyképűen a magyarokat választották, ezért most meg kell őket büntetni – mondta Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a Nemzet Sportolója. A női válogatott kiesése kapcsán arról beszélt, hogy a vízilabda sajnos szubjektív sportág.
VIDEÓ
Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Orosz zászló leng Njú Jorkban, folytatódik a Kurszk elleni ukrán támadás – Háborús híreink szerdán

Friss, geolokált felvételek bizonyítják, hogy az orosz csapatok felvonták országuk zászlóját Njú Jork közepén. Az oroszok már csak pár utcára vannak a település végétől, napokon belül a kezükre kerülhet a teljes város. Orosz közlések szerint ukrán csapatok törtek be kedden Oroszország Kurszki területére, de moszkvai jelentés szerint erőik ellenőrzés alatt tartják a helyzetet. A kurszki kormányzó szerint a légitámadások továbbra is folynak ukrán részről. Kijev egyelőre nem ismerte el, hogy szárazföldi támadást intézett volna Oroszország területe ellen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×