eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Youtube

II. Erzsébet maga kérte a brit hősi halottakat hazaszállító repülőt saját halála esetére

A királynő személyesen egyezett bele abba, hogy halála esetén a koporsóját szállító gép a légierő Globemaster C-17-ese legyen, amely korábban hősi halált halt katonák testét hozta vissza a szigetországba.

"Ha elég jó a fiúknak, akkor nekem is az lesz" – ezzel a mondattal fogadta el a királynő a döntést legidősebb unokája, Zara Tindall férje, Mike Tindall szerint. Az egykori rögbisztár arról számolt be, hogy II. Erzsébet eredetileg egy másik repülőt választott, amelyet inkább erre a gépre cseréltek, hogy koporsójának szállítása méltóságteljesebb lehessen – írja a Sky News.

Erzsébetet utolsó repülőútján egyetlen lánya, Anna királyi hercegnő kísérte.

Tindall nem tudja bizonyítékokkal alátámasztani történetét: egy barátja mesélte el neki, aki korábban katonaként szolgált. A szóbeszéd már egy ideje kering a közösségi médiában, miután a történetet egy bizonyos Pete Bond megírta. Ő azt állítja, hogy 2009-ben személyzeti tiszt volt, és neki kellett felülvizsgálnia azt az eljárás rendet, amelyet akkor követtek volna, ha a királynő külföldön hal meg.

Bond állítólag azt írta, hogy

a királynőt eredetileg egy BAE 146-os repülőgépnek kellett volna hazaszállítania, de annak raktere szűkös lett volna ehhez,

ezért inkább a jóval nagyobb, C-17-es repülőgépet választották.

A királyi légierő egyik magas rangú tisztje azonban azt közölte, hogy az uralkodó halálakor a hadsereg kiterjedt és átfogó tervezést végzett. "A legmegfelelőbb eszközöket használtuk a művelet során" – fogalmazott.

Tindall a történetet a The Good, The Bad & The Rugby podcast egyik adásában mesélte el, amelynek társ-műsorvezetője. Megkérdezték tőle azt is, miként élte meg az elmúlt heteket, mire azt válaszolta: érzelmekkel teli, szomorú, de felemelő időszak volt.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×