eur:
401.42
usd:
365.81
bux:
73411.75
2024. október 4. péntek Ferenc
Nyitókép: Pixabay (illusztráció)

Egy család tragédiája lehet a Cessna balesete: senki sem érti, mi történt

Roncsokat és olajat találtak a lett partoknál a rejtélyes Cessna lezuhanása után.

Kölnben kellett volna landolnia a Dél-Spanyolországban felszállt kisgépnek, mely ehelyett a Balti-tengerbe zuhant.

A német média szerint a repülő Peter Griesemann üzletemberé volt, aki a baleset egyik halálos áldozata és a nyaralójából tarthatott hazafelé. Rajta kívül felesége, lánya és az ő párja tartózkodtak a gép fedélzetén - írja a BBC.

Talán megtalálták a roncsokat

Griesemann a kölni karnevál egyik szervezője, az esemény Facebook-oldalán már hétfőn reggel megjelent egy emléke előtt tisztelgő bejegyzés.

A Cessna 551 típusú kisgép nem válaszolt a légi irányítók kérdéseire: ekkor

német és dán vadászrepülőket küldtek utána - akik senkit nem láttak a pilótafülkében -, később pedig egy svéd helikopter is keresésébe kezdett.

Lettország jelenleg egy helikopter és három kisebb hajó segítségével keresi az elsüllyedt gépet.

"Úgy gondoljuk, hogy a repülő három részét találtuk meg - hogy ez valóban így van-e, majd a szakértők fogják megmondani" - nyilatkozta a lett tengeri kutató- és mentőszolgálat a BBC-nek. Liva Veita szóvivő szerint a Cessna fedélzetén tartózkodóknak nincs nyoma.

Nem tudtak velük kommunikálni

A Quick Air, egy kölni székhelyű charter-légitársaság a Reuters hírügynökségnek elmondta, hogy a Cessna Peter Griesemann magángépe volt, egyben megerősítették halálhírét, és azt is, hogy a gép fedélzetén négyen tartózkodtak.

"A repülőgép Spanyolországból Kölnbe tartott, de a repülés során megváltoztatta a repülési útvonalát. A légi forgalmi irányítók nem tudtak kommunikálni a repülőgép személyzetével" - áll a lett polgári légi közlekedési hatóság közleményében.

Rejtély, mi történt

A FlightRadar24 adatkövető weboldal szerint a repülőgép a spanyolországi Jerez de la Frontera városából szállt fel 12:56-kor, majd 17:37-kor veszített sebességéből és magasságából. A Bild című német lap szerint a gép a felszállás után kabinnyomás-problémákat jelentett, és a kapcsolat megszakadt, miután elhagyta az Ibériai-félszigetet.

Akkor zuhantak le, amikor az üzemanyag kifogyott a Cessnából

- mondta Lars Antonsson, a svéd kutató- és mentőakció vezetője az AFP hírügynökségnek.

Antonsson szerint csak találgatni lehet az okokról, de a fedélzeten utazók valószínűleg cselekvésképtelenek voltak az út nagy része során.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 4. 21:32
×
×
×
×