eur:
394.39
usd:
363.95
bux:
71185.5
2024. július 8. hétfő Ellák
Fiatalok vízipipáznak egy fülkében a Hollandiából a Sziget fesztiválra tartó vonaton. A 16 kocsiból álló vonat több hollandiai várost érintve érkezik meg Budapestre. Az utazó és hálókocsik mellett egy partikocsi is tartozik a szerelvényhez, ahol az út teljes hossza alatt holland DJ-k szolgáltatják a zenét.
Nyitókép: Fiatalok vízipipáznak egy fülkében a Hollandiából a Sziget fesztiválra tartó vonaton. MTI Fotó: Kollányi Péter

Hatvanezer uniós fiatal kap ingyenes vonatjegyet Brüsszeltől

Köztük azok is, akik tavaly a járvány miatt nem tudtak élni a lehetőséggel.

A fiatalokért is felelős uniós biztos, Mariya Gabriel bejelentette egy egyeztetésen, hogy idén 60 ezer uniós fiatal fog ingyenes vonatjegyet nyerni, hogy beutazhassa az Európai Uniót – írja Újhelyi István EP-képviselő Twitter-üzenetére hivatkozva a portfolio.hu.

Az uniós biztossal való egyeztetés után azt is jelezte a magyar képviselő, hogy az eddigi szabályoktól eltérően az idei pályázaton azok a fiatalok is indulhatnak, akik tavaly töltötték be a 18. életévüket, de a járványügyi korlátozások miatt nem tudtak utazni, nem tudtak élni a lehetőséggel.

Címlapról ajánljuk
Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk
Kormányinfó

Gulyás Gergely: nincs konkrét béketervünk

Múlt héten két kormányülés is volt, a szerdai után vasárnap is sor került egyre. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő tájékoztatott a részletekről és válaszolt az újságírói kérdésekre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×