eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A koronavírus-járványban meghalt emberek emlékére földbe tűzött fehér zászlók a washingtoni Robert F. Kennedy Emlékstadion előtti téren 2020. október 27-én. Suzanne Brennan Firstenberg amerikai művész Amerikában hogyan történhetett ez meg című installációja több mint kétszázezer fehér zászlóból tevődik össze. Az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben elhunytak száma a 250 ezerhez közelít az Egyesült Államokban.
Nyitókép: A koronavírus-járványban meghalt emberek emlékére földbe tűzött fehér zászlók a washingtoni Robert F. Kennedy Emlékstadion előtti téren 2020. október 27-én. MTI/EPA/Michael Reynolds

Nagy, de nem elég nagy az új amerikai mentőcsomag

Az amerikai kongresszus megállapodott a koronavírus-válság ellensúlyozására hivatott gazdaságösztönző csomagban, és még egy nappal meghosszabbította a kormányzati intézmények finanszírozását, hogy hétfőn szavazhasson a csomagról.

A 900 milliárd dolláros ösztönzőcsomag a második a járványban, és egyúttal a második legnagyobb az Egyesült Államok történetében. Az elsőt, amely 2300 milliárd dollár értékű volt, márciusban hagyták jóvá, de egyrészt ez a keret néhány héten belül elfogyott volna, másrészt sok szektor alkalmazottai kimaradtak belőle, amit a mostaniban igyekeztek pótolni. Az új megállapodással biztosított a csomag megszavazása, és Donald Trump elnök is alá fogja írni, mert támogatja a Fehér Ház szóvivője szerint.

A demokrata és a republikánus törvényhozók egymásnak feszülése az ügyben hónapokig tartott, miután a demokraták egy nagyobb összegű csomag elfogadását szorgalmazták, amely lehetőséget biztosított volna a tagállamok és helyi önkormányzatok segélyezésére, míg a republikánusok egy olyan lefaragott csomag elfogadását erőltették, amely a járvány miatt keletkezett adósságok ügyében biztosított volna felelősségvédelmet a vállalkozásoknak. A pártok úgy tudtak megállapodni, hogy kihagyták a csomagból ezt a két elemet. A csomag révén

sok magánszemély kap egyszeri 600 dolláros segélyt, heti 300 dollárral emelik a munkanélküli-segélyt, és hiteltámogatást nyújtanak a vállalkozásoknak.

Chuck Schumer, a szenátusi demokraták vezetője mindazonáltal kijelentette: "Ha valaki azt gondolja, hogy ez a csomag már elégséges támogatás, az nem tudja, milyen a helyzet az országban."

Fogadkozott, hogy további hasonló támogatásokért fog dolgozni Joe Biden megválasztott elnök január 20-i hivatalba lépése után.

A 900 milliárd dolláros segélycsomaggal együtt szavaz a kongresszus a kormányzati feladatokat jövő szeptemberig finanszírozó, 1400 milliárd dolláros költségvetési keretről.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×