eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Szingapúr, 2018. június 12.Kim Dzsong Un észak-koreai vezető (b3) és Donald Trump amerikai elnök (j3) kezet fog a szingapúri Sentosa szigeten fekvő Capella Hotelben tartott csúcstalálkozójukon 2018. június 12-én. A történelmi jelentőségű összejövetel során először ül tárgyalóasztalhoz hivatalban lévő amerikai elnök az észak-koreai vezetővel. (MTI/EPA/The Straits Time/Kevin Lim)
Nyitókép: KEVIN LIM

Közös dokumentumot ír alá Trump és Kim

Jobbnak bizonyult a Szingapúrban tartott amerikai-észak-koreai csúcstalálkozó, mint arra bárki számított - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a két delegáció keddi munkaebédjét követően, hozzátéve, hogy még közös dokumentumot írnak alá Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Az ebédet követően a két vezető rövid sétát tett, majd Trump mondott néhány szót a sajtónak. Egyebek között kijelentette, hogy

fantasztikus találkozó volt, komoly haladást értek el.

Az amerikai elnök nem részletezte, hogy milyen jellegű dokumentumot írnak alá, de később egy amerikai illeték megerősítette: a megállapodásban rögzítik, hogy előrelépés történt és elkötelezik magukat a folytatás mellett.

A másfél órás plenáris tárgyalás után a két küldöttségvezető, munkatársainak kíséretében, ezután munkaebéden vett részt. A hírügynökségi jelentések szerint az ebéden az előétel rák- és avokádósaláta volt. Ezt marhaborda követi burgonyával, sertéshús édes-savanyú mártással és chilis rizzsel vagy tőkehal zöldséggel, a vendégek választása szerint. A desszert Haagen-Dazs fagylalt és más édességek.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×