eur:
396.49
usd:
370.93
bux:
71492.81
2024. június 28. péntek Irén, Levente
Nyitókép: Pixabay.com

A lízingelés világa épp most rázza le magáról a járványt

Bár kétszámjegyű többlettel zárták az idei második negyedévet a Magyar Lízingszövetség tagvállalatai, a bővülés elsősorban a tavalyi, a járvány miatti hanyatlásból fakad - írta a Világgazdaság hétfőn.

A szövetség közlése szerint a második negyedév végén a kihelyezett összeg 349,6 milliárd forint volt, 36 százalékkal több az egy évvel korábbinál, az új lízingszerződések száma pedig 16 százalékkal, 41 755-re emelkedett.

A lap idézi Tóth Zoltánt, a Magyar Lízingszövetség főtitkárát, aki elmondta, hogy a múlt évben a járvány miatt nagyon alacsony volt a bázis, és a idei 36 százalékos növekedéssel a finanszírozott összeg még 3 százalékkal elmarad a 2019 azonos időszakitól, igaz, a 2018-as szintet 14 százalékkal felülmúlja.

Hozzátette: tovább árnyalja a képet, hogy a darabszámokat tekintve 17 százalékkal kevesebb szerződést kötöttek 2019-hez képest.

A különböző lízingpiaci szegmensek eltérően teljesítettek: az agrárgép-finanszírozás emelkedő pályán maradt, míg az autófinanszírozásban felemás a kép, ugyanis a finanszírozott összeg nőtt ugyan, de ezt az autóárak növekedése okozta, ugyanis a kereslet nem nőtt, amit jól mutat, hogy a személyautó-finanszírozási szerződések száma a 2017-es szinten áll - írta a lap.

Címlapról ajánljuk
Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

Testvérnép a cseh és a szlovák, a kormányok között még sincs béke

„El kell telnie még egy kis időnek a kormányközi tárgyalások újraindításához” – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák államfő, miután Prágában fogadta őt Petr Pavel cseh köztársasági elnök. Egyetértettek abban, hogy az eltérő vélemények egyes konkrét ügyekben nem ronthatják magát a cseh-szlovák viszonyt. Peter Pellegrini megjegyezte, hogy Szlovákia növelte lőszergyártási kapacitásait, és ezzel hozzájárul a lőszerszállítással kapcsolatos cseh kezdeményezés sikeréhez.

Orbán Viktor: ez egy pimaszság az európai választókkal szemben

A versenyképesség lesz a magyar EU-elnökség egyik prioritása, a programtervezetet pedig szinte minden ország támogatja. A magyar kormány nem támogatja Ursula von der Leyen újraválasztását az Európai Bizottság élén – többek között ezekről beszélt a miniszterelnök az EU-csúcson tartott sajtótájékoztatóján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.28. péntek, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Konszenzus nélkül, de megválasztották az EU új vezetőit

Csütörtök este az uniós vezetők megállapodtak a blokk következő öt évre szóló politikai vezetéséről. Ursula von der Leyent újra megválasztották az Európai Bizottság elnökének egy második ciklusra, António Costát az Európai Tanács elnökének, Kaja Kallast pedig a külügyi és biztonságpolitikai főképviselői tisztségre. A vezetők jóváhagyták a stratégiai menetrendet is, amely a kinevezettek jövőbeli munkáját körvonalazza. Orbán Viktor magyar és Giorgia Meloni olasz miniszterelnökök voltak csak különutasok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×