eur:
395.02
usd:
368.22
bux:
71567.76
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Unsplash

Egyre több eszközt kapnak a szülők a neten: lépett a TikTok és a Meta is

A szülők a TikTokon megjelölhetik, milyen típusú tartalmakat ne mutasson a fiataloknak az alkalmazás, ha összekapcsolják felhasználói fiókjukat gyermekükével.

A TikTok-felhasználók már korábban is szűrhették, milyen jellegű tartalmakkal nem szeretnének találkozni, amikor megnyitják az alkalmazást - írja a Sky News.

A szépséghiba a szülői döntés elfogadásában rejlik: a gyerekeknek el kell fogadniuk döntésüket.

Ha nem teszik meg ezt, akkor hiába nem szeretné a szülő, hogy bizonyos tartalmakat elérjenek, továbbra is látni fogják azokat.

A lehetőséget azután vezették be, hogy a TikTokot kritika érte amiatt, hogy felületén a gyerekek ki vannak téve önkárosító és evészavaros felvételeknek is, amelyeket néha "kódolt" hashtagekkel - kissé módosított helyesírással ellátott kifejezésekkel - osztanak meg, hogy megkerüljék a platform moderálását.

A TikTok azt is bejelentette, hogy létrehoz egy fiatalokból álló bizottságot, amelybe a platform felhasználói kerülhetnek be.

A kínai vállalat közölte azt is, hogy nem változott a választási félretájékoztatással kapcsolatos politikája, miután a rivális YouTube úgy döntött, hogy nem törli tovább azokat a hamis állításokat, amelyek szerint a 2020-as amerikai szavazást elcsalták. A Google tulajdonában lévő platform a hónap elején jelentette be a változást.

A Meta egy egész csokornyi újdonságot jelentett be: ezek közt szerepel szülői felügyelet a Messengeren, a tizenévesek figyelmeztetése, hogy 20 perc után lépjenek ki a Facebookból, és az éjjel instagramozó fiatalokat is ösztönzik, hogy hagyják abba az alkalmazás használatát.

A Messengert használó gyerekek szülei az új szolgáltatásnak köszönhetően láthatják, mennyi időt töltenek a tizenévesek csevegéssel,

megtekinthetik a kapcsolati listájukat és értesítést kaphatnak, ha a tizenévesek jelentenek egy felhasználót.

Ezenkívül az Instagram tesztel egy olyan funkciót, is amely korlátozza az emberek interakcióját azokkal, akiknek nem követőik.

A felhasználóknak mostantól meghívót kell küldeniük, hogy kapcsolatba léphessenek valakivel, ha nem követik őt, és addig nem hívhatják fel a címzettet, nem küldhetnek neki fotókat, videókat vagy hangüzeneteket, amíg a felhasználó el nem fogadja a kérésüket. A funkció célja, hogy csökkentse az idegenektől származó nem kívánt tartalmak számát, különösen a nők esetében - közölte a vállalat.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Magyarország valójában csak egy hatalmas Budapest? Néhány megye nagy gondban van

Budapest gazdasági súlya mindig is hatalmas volt hazánkban, az ezredforduló óta pedig összességében még növekedett is. Néhány megye azonban gyengén teljesített, és érdemben veszítettek gazdasági súlyukból. A főváros kétszer olyan fejlett, mint az ország átlagos gazdasági teljesítménye, miközben az ország keleti felén 50-60% alatti teljesítményeket is látunk. Jó hír, hogy a megyék túlnyomó többsége felzárkózást mutat az EU-átlaghoz, azonban van olyan térség, ahol stagnálás, illetve visszaesés látszik. Hazánk példáján is látszik, ami az elmúlt egy-két évtizedben egyre jellemzőbb: leginkább a szolgáltatószektor képes dinamizálni egy térséget.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 05:00
×
×
×
×