eur:
392.6
usd:
362.58
bux:
72132.83
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Forgalmi dugó Budapesten, a Hungária körúton 2017. november 27-én. A kínai miniszterelnök látogatása és a Kína-Kelet-Közép-Európa (KKE) csúcstalálkozó miatt forgalomkorlátozásokat vezettek be a fővárosban.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Meglepetések a dugóban ülés világranglistáján

Budapest autósai közel egy hetet vesztenek az életükből a dugók miatt, ráadásul a helyzet romlik, egy év alatt 7 helyet rontott a közlekedési nehézségek szempontjából összeállított listán.

Egy átlagos budapesti közlekedő 162 órát töltött forgalmi dugóban 2018-ban – derül ki az Inrix kutatóintézet jelentéséből. Ezzel a magyar főváros a harmincadik helyen áll a 38 ország, mintegy 220 világvárosát tartalmazó listán. Ráadásul a helyzet romlik, mivel 2017-ben a lista 37.helyén szerepelt a magyar főváros. Vagyis a dugókban elvesztegetett idő 11 százalékkal nőtt egy év alatt - derül ki az Euronews tudósításából.

Európában Róma hozta össze a legmagasabb számot. Az olasz fővárosban átlagosan 272 órát nézte minden egyes autós az előtte veszteglő rendszámát 2018-ban, ami 16 százalékkal több mint az előző évben.

Dublinban 246, Párizsban 237, Londonban 227 óra volt az évi dugóban veszteglés átlagos időtartama - és mindenhol rosszabb a helyzet, mint korábban.

A dugó-világrekorder egyébként a kolumbiai Bogota, ahol "mindenki" 11 és fél napot rostokolt a 365-ből a városi forgalomban.

Feltűnő javulást mutat a moszkvai adat. Az orosz főváros állt a lista élén még 2017-ben, egy évre rá viszont csak a 10.

Az Euronews szerint három német város módszereit lenne érdemes elemezni és alkalmazni, mivel Mannheimben 21, Wiesbadenben 20, Hannoverben pedig 16 százalékkal csökkent átlagosan az egy év alatt dugókban eltöltött idő hossza.

Címlapról ajánljuk
Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Alaptörvény-ellenes a főpolgármester-választás eredményét megállapító kúriai végzés

Az Alkotmánybíróság pénteken hozott határozatában megsemmisítette a főpolgármester-választásról hozott kúriai döntést, így továbbra sem fejeződött be a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti versenyfutás Budapest vezetéséért. Az ügyben a Kúriának új eljárást kell lefolytatnia, és új döntést kell hoznia.

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×