eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: rendőrség/ügyészség

Áramütés ért egy óvodás kislányt

A fenntartó követett el mulasztást.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 48 éves nővel szemben, aki óvoda-üzemeltetőként nem burkoltatta be a hűtő-fűtő elektromos berendezéseket, és emiatt egy óvodás áramütést szenvedett.

A vádirat szerint a nő egy óvodát fenntartó és működtető cég képviselője volt. Az óvodának üvegfalai voltak, így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, így azok villamos csatlakozása hozzáférhető volt. A vádlott kapott a szakemberektől észrevételeket arra, hogy a készülékeket burkolni szükséges, ezeket azonban figyelmen kívül hagyta. A kivitelező árajánlatot is adott faburkolásra, de a nő ezt nem fogadta el, és a biztonságos használatot szolgáló burkolást mástól sem rendelte meg.

A cégvezető tudta azt is, hogy – bár az óvoda szervezeti és működési szabályzata szerint az épületben működő elektromos berendezésekhez a gyermekek nem férhetnek hozzá – az óvodai helyiségekben a kisgyermekek az elektromos készülék mögé be tudnak menni.

A dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni azt, hogy a gyermekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek. A kisgyerekek az óvónők figyelemfelhívása ellenére időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy a játékaikat bedobálták.

Az óvónők többször jelezték a veszélyes helyzetet, a nő viszont nem tett semmit.

2017 májusában egy kislány bebújt az egyik hűtő-fűtő készülék mögé, ahol hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, melynek következtében 8 napon túli sérüléseket okozó áramütést szenvedett.

A balesetre azért került sor, mert a munkavédelmi szabályokért is felelős cégvezető nem tartotta be a rá vonatkozó foglalkozási szabályokat.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a nőt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést indítványoz a vádiratban.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×