eur:
404.35
usd:
373.76
bux:
74410.22
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Újabb fejlemény a metróbalesetről – nagy bajban lehet a BKV

Komoly fejtörést okoz a BKV-nak információink szerint a szerdai metróbaleset.

A belső vizsgálattól függően elképzelhető, hogy ki kell rúgni az ütközést okozó masinisztákat. Ám nincs, aki dolgozzon helyettük, hiszen a munkások speciálisan képzettek: a kis mozdonyhoz, amivel az alagútban furikáznak, miközben kisebb karbantartásokat és biztonsági ellenőrzéseket végeznek, speciális képzés és vizsga kell – írja a Blikk.hu

„Ilyen végzettségű és gyakorlott masinisztát nem lehet csak úgy pótolni” – mondták el nevük elhallgatását kérő BKV-s dolgozók.

A rendőrségi nyomozás és a fegyelmi vizsgálat végéig így sem dolgozhatnak a balesetet okozó vonatvezetők, a lap értesülése szerint helyettesítésüket túlórával, illetve a szabadságok rovására tudják átmenetileg most megoldani.

Az Astoria és a Blaha Lujza tér között múlt hét szerdán rohant egymásba két karbantartást végző szerelvény.

Címlapról ajánljuk
Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

Írásba adta a kormány: a fiataloknak járna az 5% alatti kamatozású lakáshitel

„Szükség van új kollégiumok építésére és a fiatalok számára kedvezményes, 5%-os kamatozású lakáshitelre” – fogalmaz a hétfőn megjelent Nemzeti Konzultáció egyik válaszlehetősége. Ez alapján a bankok - elsőként a Portfolio által megírt - kezdeményezésének megfelelően kifejezetten a fiatalok számára tennék elérhetővé önkéntes banki vállalás alapján az 5% alatti THM-mel bíró piaci kamatozású lakáshiteleket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×