eur:
393.91
usd:
354.42
bux:
73288.31
2024. augusztus 23. péntek Bence
Nyitókép: Pixabay

Változtatásról tettek bejelentést gólyatáborügyben

Megkezdte munkáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) munkacsoportja, amely felülvizsgálja a felsőoktatási intézmény gólyatáborainak szabályozását - közölte az egyetem.

A tájékoztatás szerint a testület Bihari Péter oktatási rektorhelyettes vezetésével és a hallgatók, valamint a gólyatáborok szervezésben részt vevő valamennyi érintett terület munkatársainak bevonásával csütörtökön tartotta meg első ülését.

A munkacsoport új, egységes szabályozást készít, hogy megelőzze, illetve megakadályozza a visszaélések lehetőségét - írták, hozzátéve: az új szabályozás középpontjában a biztonság, a közösségépítés és az elfogadás lesz.

Közölték: a munkacsoport minden beérkező bejelentést kivizsgál, ennek érdekében belső kommunikációs csatornát nyit.

A BME a jövő évtől új modell szerint, központilag szervezi a gólyatábort

- közölték. Hozzátették: a rendezvény alapelveit, fókuszpontjait az új szabályok határozzák meg, hogy egy "teljeskörűen biztonságos, a hallgatóknak jó élményt adó eseményen" vehessenek részt a diákok.

"Fontos, hogy a tervezett esemény építsen az eddigi rendezvények értékeire, de a megújulás része a szemléletváltás annak érdekében, hogy az esemény egyetemkezdő fesztiválként támogassa a közösségépítést, segítse a középiskola és az egyetem közötti átmenetet, és megalapozza a sikeres egyetemi tanulmányokat" - írta közleményében az egyetem.

Kitértek arra is, hogy a táborban jelen lesz az egyetem támogató, segítő szolgálata is pszichológusokkal, mentálhigiénés és beilleszkedést támogató tanácsadást is nyújtva.

Jelezték továbbá, hogy a BME továbbfejleszti a hallgatókat támogató szolgáltatásokat, amelynek pszichológus munkatársaihoz év közben is bármikor fordulhatnak nehézségeikkel, problémáikkal a hallgatók.

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának augusztus 14. és 17. között megrendezett bodajki gólyatáborában sajtóhírek szerint megalázó módon bántak a leendő elsőéves hallgatókkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
Békemisszióra indul a világ legnépesebb országának vezetője, nagy kérdés, hogy mire mehet ezzel

Békemisszióra indul a világ legnépesebb országának vezetője, nagy kérdés, hogy mire mehet ezzel

Narendra Modi indiai miniszterelnök számos kritikát kapott korábban amiatt, hogy ellátogatott Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz. A világ legnépesebb országának kormányfője éppen akkor volt Moszkvában, amikor az oroszok egy gyermekkórházra mértek csapást az ukrán fővárosban, Modi mégsem kritizálta az eseményeket. Alig néhány héttel ezt követően a politikus kiköszörülheti a csorbát, hamarosan Kijevben rázhat kezet az ukrán elnökkel. A nagy kérdés, hogy ezzel mi pontosan a célja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×