eur:
393.41
usd:
360.04
bux:
72097.93
2024. augusztus 12. hétfő Klára
Matematikaóra a Zentai Gimnázium új épületszárnyában 2019. április 3-án. Az épületszárny a magyar kormány támogatásával épült.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Egy szervezetnek nagyon tetszik a mobilok iskolai korlátozása

A Fiatal Családosok Klubja egyetért a kormány döntésével, miszerint nevelési-oktatási intézményekben korlátozza az okoseszközök tanítási idő alatti használatát.

A Ficsak támogatja továbbá, hogy nem vihető be olyan tárgy az iskolákba, ami a közbiztonságra veszélyes, aminek birtoklása büntetendő, vagy 18. éven aluliak számára nem értékesíthető.

Közleményükben azt írják, hogy a készülékek azon túl, hogy megzavarják a tanórák menetét, elterelik a diákok figyelmét, sajnos adatvédelmi kérdéseket is felvetnek, valamint nagyobb teret adhatnak az online zaklatásnak (bullying), illetve erősíthetik az okostelefon-függést is.

Emlékeztetnek ár, hogyaz okoseszközök iskolákban való korlátozása nem újszerű gondolat: Franciaországban már 2018. óta tilos az általános- és középiskolákban a tantermekben és az udvarokon a készülékek használata, kivételt egy vészhelyzet jelenthet, vagy ha a használat oktatási célból szükséges. Hasonló elvek alapján Olaszország és Portugália is bevezette már ezt az intézkedést.

Az UNESCO 2023-as jelentése is szigorú fellépést javasol a témában. A szervezet szerint megbízható adatok mutatják, hogy az okostelefon-használat növekedése rontja a tanulmányi eredményeket, az eszközök fizikai közelsége pedig nehezíti a koncentrációt.

A Ficsak bízik abban, hogy "ez a mostani intézkedés nagy előrelépést jelent a fiatalok mentális egészségének megőrzésében, az oktatás megreformálásában."

Címlapról ajánljuk

Így értékelte a világsajtó az olimpiát

A nemzetközi sajtó szerint a vasárnapi záróünnepség nem volt olyan látványos, mint a megnyitó, a párizsi olimpia azonban a koronavírus-járvány okozta üresség után visszahozta a sportba a lelkesedést, a szenvedélyt és utat mutatott Los Angelesnek, egyben mércét állított a következő helyszíneknek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 12. 13:18
×
×
×
×