eur:
397.32
usd:
356.86
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
Szájmaszkok száradnak egy csónakban a Tel-Aviv közelében lévő jaffai kikötőben 2020. október 6-án, a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások idején.
Nyitókép: MTI/AP/Oded Balilty

Percről percre - minden szerdai hír a koronavírusról

Egyre többet tudunk a vakcinákról, szükség is lesz rájuk. Ahogy levegőre is, de az a maszk mögött is van. Minden szerdai hír a koronavírus-járványról - percről percre.

2020.11.18. 22:35

Vidéken is tervezi a szűrőbuszok bevetését a koronavírus-tesztelésben az operatív törzs - a nap hírei

Legalább egy éves tb-jogviszony és köztartozás-mentesség kell az otthonfelújítási támogatáshoz. Hosszú betegség után meghalt Benkő László az Omega együttes alapítója, billentyűse.

2020.11.18. 21:31

Így kormányozná "nyugodtabb vizekre" a tagállamok gazdaságait az Európai Bizottság

Célirányos és átmeneti költségvetési támogatási intézkedéseket, valamint körültekintően kidolgozott reformokat és beruházásokat szorgalmazott az Európai Bizottság, továbbá az antigén tesztek használatát télen.

2020.11.18. 21:20

Szinte minden vb-t törölt az IIHF

Vas Márton: nehéz idők ezek, sajnos ez lesz a második szezon férfi világbajnokság nélkül.

2020.11.18. 21:00

A románoké a norvégok miatt elmaradt mérkőzés három pontja

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) döntött a vasárnap elmaradt Nemzetek Ligája-mérkőzésről.

2020.11.18. 20:02

Sok jó hírt hoztak a vakcina-bejelentések

Miért jó hír, hogy már két mRNA-technológiát alkalmazó hatékony oltásunk van, és miben más a Moderna vakcinája, mint a Pfizeré?

2020.11.18. 19:40

Újabb két megyeszékhely került vesztegzár alá Romániában

Romániában ismét meghaladta szerdán a tízezret az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek száma, az újabb rekord azonban alig különbözik a két héttel ezelőttitől, ezért a hatóságok azt remélik: sikerült a járvány gyorsulását megállítani, és nagyjából egyenletessé vált a fertőzések terjedése.

2020.11.18. 19:08

Új kormányzati koronavírus-kampány kezdődött - videók

Szerdától rövid tájékoztató filmeket jelentet meg a kormány az új védelmi intézkedésekről - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

2020.11.18. 18:22

Koronavírus - Betelt a pohár a BKV járműveztetőinél

Elkeseredésükben aláírásgyűjtési akciót indítottak BKV járműveztetői, mert szerintük nem kapnak kellő védelmet az egyre erősödő járványban – tájékoztatta az InfoRádiót az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke. Naszályi Gábor szerint tagjaik egyáltalán nem érzik magukat biztonságban.

2020.11.18. 18:11

Szalah tesztje miatt tovább nehezült Klopp dolga

A legfrissebb koronavírustesztje is pozitív lett Mohamed Szalahnak, az angol bajnoki címvédő FC Liverpool egyiptomi válogatott labdarúgójának.

2020.11.18. 17:26

Megszólalt Vlagyimir Putyin: "aggasztó a helyzet"

Az orosz elnök nem elégedett többek között azzal sem, hogy 48 órát kell várni a koronavírus-tesztek eredményére.

2020.11.18. 17:15

Fürjes Balázs: fejlesszük Budapestet, de a város eladósítása nélkül

Nem értünk egyet abban a főpolgármesterrel, hogy ő megszorításokkal, szolgáltatások színvonalának csökkentésével, adóemeléssel és hitelfelvétellel akar reagálni erre a válsághelyzetre. Ez egy filozófiai vita közöttünk – mondta Fürjes Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára beszélt arról, hogy milyen fővárosi beruházásokat vállalna át a kormány, hogy mi lesz a Liget-projekt sorsa, és hogy milyen ügyekben jutott már egyetértésre a kormány és Budapest vezetése.

2020.11.18. 17:02

Fejek hullanak a dániai nyércbotrány után

Azért akarják levágni a szőrméjük miatt tenyésztett nyérceket, mert a koronavírus különböző mutációit mutatták ki az állatokban.

2020.11.18. 17:00

Már tudni, hol szabad az online nyelvvizsgázás

A szaktárca öt intézményt jelölt ki ennek szervezésére.

2020.11.18. 16:57

Németországban sem lehet most "csak úgy" tüntetgetni

Csaknem kétszáz embert őrizetbe vett és vízágyúkat is bevetett a rendőrség szerdán Berlinben egy tüntetés után, amelyet a koronavírus-járvány lassítását szolgáló korlátozások ellen tartottak. A német főváros és az egész ország egyik jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál rendezett demonstráción a nagyjából tízezer résztvevő többsége nem tartotta be a fertőzésvédelmi előírásokat - maszkviselés, távolságtartás -, ezért a rendőrség a kezdete után röviddel befejezettnek nyilvánította a megmozdulást. A rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetők legnagyobb része a felszólítás ellenére nem távozott, ezért a rohamrendőrök kora délután megkezdték a helyszín kiürítését. A tömegben lévő idősek és kiskorúak miatt igyekeztek óvatosan eljárni. Így például az oszlatáshoz bevetett két vízágyúval csupán - a rendőrségi szóhasználat szerint - "esőztetést" végeztek, vagyis nem úgynevezett kötöttsugarat - nagy erővel zubogó víznyalábot - irányítottak a tömegre, hanem a tüntetők fölé juttatták a vizet úgynevezett szórt vízsugarak révén. A kifárasztásra és a leginkább indulatos tüntetők eltávolítására irányuló művelet késő délután is tartott még. A tömegből számosan a rendőrökre támadtak, késő délutánig 190 embert vettek őrizetbe, kilenc rendőr megsebesült. A megmozdulást a szövetségi törvényhozás kamaráinak (Bundestag, Bundesrat) székhelyeihez tervezték, de a kormányzati negyed nagy részében az erőszakos cselekmények veszélye miatt nem engedélyeztek tüntetést szerdára. A Bundestag és a Bundesrat szerdán a fertőző betegségek elleni védekezésről szóló törvény módosításáról tárgyal és szavaz. A kormány javaslatai többnyire pontosításokat tartalmaznak, amelyek azt szolgálják, hogy a korlátozó intézkedések kiállják a bírósági eljárások próbáját. A módosítás bírálói szerint a kormány a járványügyi védekezés ürügyén a szabadságjogok csorbítására tör. A Bundestag legnagyobb ellenzéki pártja, a szociáldemokratákkal (SPD) kormányzó CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) képviselői transzparenseket emeltek a magasba Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter felszólalása közben, hogy kifejezzék tiltakozásukat. A képviselőket Wolfgang Schäuble, a Bundestag elnöke rendre utasította. (MTI)

2020.11.18. 16:37

MÁV, Volán: hosszabban érvényes papírok

A MÁV-Start és a Volánbusz meghosszabbítja a november 4-e után lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások felhasználhatóságát a november 11-én életbe lépett újabb járványügyi veszélyhelyzet miatt - tájékoztatta a MÁV szerdán az MTI-t. A közleményben felidézték, hogy a döntésről megjelent kormányrendelet szerint a lejáró, utazási kedvezményre jogosító igazolványok és igazolások elfogadhatók a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig. A tavaszi veszélyhelyzet júniusi megszűnését követően még fél évre meghosszabbított érvényességű okmányok továbbra is használhatók - tették hozzá. A közlekedési társaságok továbbra is kérik az utasokat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig használják inkább az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket. A közleményben felhívták a figyelmet arra is, hogy november 11-től nemcsak a járműveken, valamint a zárt utasforgalmi terekben kell maszkot viselni, hanem az állomások, megállóhelyek és megállók teljes területén is. Akik nem viselnek maszkot, kizárhatók az utazásból és 8000 forint pótdíj fizetésére kötelezhetők. (MTI)

2020.11.18. 16:36

Nem szabadul a Liverpool csillaga

A legfrissebb koronavírustesztje is pozitív lett Mohamed Szalahnak, az angol bajnoki címvédő FC Liverpool egyiptomi válogatott labdarúgójának. A csatár először múlt pénteken, a Togo elleni Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező előtt szolgáltatott pozitív mintát, akkor az eredmény miatt karanténba került. A Sky Sports beszámolója szerint mivel a legutóbbi, szerdai tesztje is pozitív lett, a 28 éves támadó még legalább tíz napig marad elszigeteltségben, ami azt jelenti, hogy biztosan nem játszhat a Leicester City elleni vasárnapi bajnoki rangadón. Szalah hiánya miatt Jürgen Klopp vezetőedző gondjai tovább súlyosbodnak: a Liverpool védelméből hiányzik sérülés miatt Virgil van Dijk és Joe Gomez, valamint Trent Alexander-Arnold, míg a középpályán Fabinhóról, Thiago Alcantaráráról, Alex Oxlade-Chamberlainről és Jordan Hendersonról kell átmenetileg lemondania a német trénernek. (MTI)

2020.11.18. 16:35

Új gócpont lehet Horvátországban, Szlovéniában az év végéig terveznek

Nem lassul a fertőzés terjedése Szlovéniában és Horvátországban, utóbbiban ismét rekordot döntött a napi új esetek száma - derült ki a válságstábok szerdai jelentéséből.

2020.11.18. 16:34

RMDSZ: az önkormányzatokra kell bízni az intézkedéseket!

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az önkormányzatokra bízná, hogy a helyi viszonyoknak megfelelő intézkedésekkel fékezzék meg a járvány terjedését - derült ki az RMDSZ járványkezelési és gazdaságélénkítő programjából, melyet szerdai online sajtótájékoztatójukon ismertetettek a szövetség politikusai. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke megállapította: a kormány a legtöbb esetben megkésve hoz "ostoba döntéseket" a járvány leküzdésére. A járványellenes küzdelem nem látható át, ezért az intézkedések iránti bizalom is csökken. A politikus szerint egészségvédelmi, oktatási, valamint munkahelyvédelmi és gazdaságélénkítési intézkedések sorozatára van szükség. E javasolt intézkedéseket gyűjtötte a szerdán ismertetett programba a parlamenti választásokra készülő RMDSZ. Az ismertetett program szerint ahol erre lehetőség van, ki kellene nyitni az óvodákat és az általános iskolákat, és a szülőkre kellene bízni a döntést, hogy a gyermekük az iskolában vesz részt az órákon, vagy az interneten keresztül otthonról követi ezeket. Cseke Attila szenátor, volt egészségügyi miniszter elmondta: a tavasz és a nyár folyamán Románia nagyjából azokat az intézkedéseket hozta meg, amelyeket az EU tagállamai, az online oktatásra való áttéréssel, azonban szakított a korábbi gyakorlattal. Kérdésre válaszolva Kelemen Hunor korainak tartotta annak a mérlegelését, hogy zárják be és ismételjék meg az idei tanévet. Az egészségvédő intézkedéseket László Attila orvos-politikus, a szenátus egészségügyi bizottságának elnöke ismertette. Úgy vélte: javítani kell a felderítés hatékonyságát, és növelni kell a tesztelések számát. Szerinte a gazdasági és oktatási tevékenységek felfüggesztéséről a helyi önkormányzatoknak és a megyei közegészségügyi hatóságoknak, egy-egy település karanténba helyezéséről pedig a megyei önkormányzatoknak és a megyei közegészségügyi hatóságoknak kellene dönteniük. László Attila szerint a tesztelést ki kell terjeszteni azokra is, akik nem mutatják a fertőzés jeleit, de kapcsolatba kerültek fertőzött személyekkel, és ingyenes heti tesztelést kell bevezetni a háziorvosok, kórházi és bölcsődei dolgozók, illetve az iskolák és óvodák megnyitása után a pedagógusok számára is. A politikus arra is kitért, hogy biztosítani kell a kórházi ellátást a nem koronavírusos betegeknek is, fejleszteni kell a telemedicína lehetőségeit, és csökkenteni kell a bürokráciát. A munkahelyvédelmi és gazdaságélénkítő javaslatokat ismertető Miklós Zoltán képviselőjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány munkahelyvédő intézkedései december végén lejárnak, és az emberek még nem tudják, hogy mi vár rájuk januártól. Szerinte ezeket meg kell hosszabbítani. A program szerint kiemelt támogatást kellene biztosítani a gyógyszeripari és az élelmiszeripari vállalatoknak, és eszközbeszerzési támogatást kellene adni a távmunkában dolgozóknak, valamint a távoktatásban tanuló diákoknak. Újságírói kérdésre elmondta: az intézkedések fedezetét az adóalap kiszélesítésével és a hatékonyabb adóbehajtással lehetne biztosítani. Romániában parlamenti választásokat tartanak december hatodikán. A választási kampány jelenleg elsősorban a járvánnyal kapcsolatos kérdésekről szól. (MTI)

2020.11.18. 16:24

Koronavírus - fél Olaszországban hiánycikk az oxigén

Az orvosi oxigén hiányáról a La Repubblica című napilap írt. A Corriere della Sera pedig rámutat a koronavírus "halálos" törzse sújtotta.

2020.11.18. 15:06

A koronavírus-válság átalakítja a hazai munkaerőpiacot is

A gazdasági visszaesés számtalan állástalant hagyott maga után, és jön még a második hullám is. A kkv-szektor valamekkora felszívóerővel bír, de a szakértők attól tartanak, hogy a nem megfelelő képzettségük miatt sokan állás, illetve munkaerő nélkül maradnak.

2020.11.18. 15:00

„Matovič, a vírus!” – több ezren tüntettek Pozsonyban

A gyülekezési jog korlátozása ellenére mintegy tízezer ember gyűlt össze kedd este, az 1989. november 17-i bársonyos forradalom 31. évfordulóján Pozsony belvárosában, hogy a kormány és annak járványügyi megszorításai ellen tiltakozzon.

2020.11.18. 14:50

Egyre dühödtebben tombol a járvány a szomszédunkban

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, szerdára csaknem 12 500 új fertőzöttet és több mint 250 elhunytat jegyeztek fel egy nap alatt, az aktív betegek száma meghaladta a 300 ezret, a halálos áldozatoké pedig a tízezret.

2020.11.18. 14:30

Koronavírus: Ausztriában nem fékez a járvány

Először haladta meg a százat a koronavírus-járvány halálos áldozatainak napi száma Ausztriában a járvány kitörése óta - közölte az osztrák egészségügyi minisztérium.

2020.11.18. 13:55

Koren Balázs: a digitális tanrendben sem ülhet nyolc órát a diák a monitor előtt

Nagyon fontos, hogy meg tudjuk mutatni a diákjainknak, hogy nem tantárgyak vannak, hanem tudomány van, és ebben a tudományban ők fürödjenek – mondta Koren Balázs matematikatanár az InfoRádió Aréna című műsorában. A HiperSuli program szakmai vezetője beszélt a digitális tanrend nehézségeiről, a pedagógusokra váró új kihívásokról és arról is, hogy a távoktatásban hogyan tudja ellenőrizni lógós diákját egy tanár.

2020.11.18. 13:45

Egyre jobbak a cseh járványadatok

Csehországban kedden 4246 új fertőzöttet szűrtek ki, ami 1163-mal kevesebb, mint hétfőn, és a fele az egy héttel ezelőtti esetszámnak – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján megjelent kimutatásokból.

2020.11.18. 13:27

Friss bejelentés: még hatékonyabb a Pfizer oltása

A végső hatékonysági elemzés adatai a Pfizer vakcinájval kapcsolatos előzetes ígéreteket igazolták: 170 megbetegedésből 162 a palcebóval oltottak körében következett be.

2020.11.18. 12:45

Szijjártó Péter: csütörtökön érkezik az orosz vakcina – videó

Mintegy ezerhatszáz amerikai cég van Magyarországon, amelyek 100 ezer magyar embernek adnak munkát - közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon. Szijjártó Péter megosztotta az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács online üléséről készült videót.

2020.11.18. 12:26

Nem számít a járvány, erős időszakon van túl a ZalaZone

Több modul már használható, és hamarosan elindulhat az önvezető autók tesztje is az M76-oson.

2020.11.18. 12:23

Müller Cecília: a tesztelés előtt 3 órával tilos enni vagy inni

A települések 88 százaléka érintett a koronavírustól, de a hivatalos adatok mellett az országos tisztifőorvos biztos abban, hogy minden településen van fertőzött. Azok közül, akiket a szűrőbuszokon tesztelnek, 30 százalék bizonyul pozitívnak. Egy ember sétáltathat egy kutyát este 8 után. Az operatív törzs szerdai bejelentései.

2020.11.18. 11:47

Orbán Viktor meglepte a belvárosi rendőröket – videó

Előzetes bejelentés nélküli ellenőrzést tartott a miniszterelnök az V. kerületi rendőrkapitányságon szerdán reggel. Azt mondta, hiányolja a rendőrvicceket.

2020.11.18. 11:46

Bejelentés: üti egymást az NBA-döntő és az olimpia

Több játékost is érinthet az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságból.

2020.11.18. 10:54

Így bringázzon a koronavírus-járvány idején

A Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, az Aktív- és Ökorturisztikai Fejlesztési Központ, valamint a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség közös közleményt adott ki a járványhelyzet ideje alatti felelős kerékpározásról.

2020.11.18. 10:11

Tényleg laposodik a német görbe

Három napja folyamatosan csökken Németországban az új koronavírus-fertőződések száma az egy héttel korábbihoz képest a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) szerdai adatai szerint. Az utóbbi 24 órában 17 561 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-COv-2). Ez csaknem ezer esettel kevesebb az RKI előző szerdai jelentésében szereplő 18 487-nél. Heti összevetésben kedden és hétfőn is csökkenést jegyeztek fel. Az új esetekkel együtt 833 307 igazolt fertőződést tartanak számon Németországban. Ugyancsak a járványhullám enyhülését jelzi, hogy az RKI számításai szerint az utóbbi napokban 1 alá csökkent a vírus úgynevezett reprodukciós aránya (R), amely október végén még 1,10 körül állt. Amikor ez az érték tartósan 1 alatt van, a járvány alábbhagy, a vírus visszaszorul és előbb-utóbb eltűnik. Amikor az érték 1 felett van, a járvány egyre inkább terjed, mert minden fertőzött átadja a vírust legalább egy embernek. Az intézet legutóbbi, keddi kimutatása alapján a reprodukciós ráta értéke 0,97, vagyis minden száz fertőzött átlagosan 97 embernek adja át a kórokozót. Ugyanakkor a vírus okozta betegséggel (Covid-19) összefüggő halálesetek száma egyre csak emelkedik. Keddről szerdára 305 esetet jegyeztek fel, ez minden korábbinál nagyobb szám. Így már tizenháromezernél is több - 13 119 - halálos áldozatot szedett a járvány. A Covid-19 miatt intenzív ellátásra szorulók száma az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) keddi összesítése szerint egy nap alatt 81-gyel nőtt, 3517-re. Nagyjából minden második beteg - 2010 ember - gépi lélegeztetésre szorul. A DIVI kimutatása szerint országszerte 28 337 intenzív ellátási ágyat üzemeltetnek, ezek közül 6519 ágy szabad. (MTI)

2020.11.18. 10:10

Kivonta magát a forgalomból a lett kormányfő

Önkéntes karanténba vonult Krisjanis Karins lett kormányfő, mert valószínűleg kapcsolatba került egy koronavírus-fertőzöttel. "Kapcsolatba kerültem egy személlyel, aki a Covid-19-re jellemző tüneteket mutat" - írta a miniszterelnök a Twitteren kedd este. "Amíg megkapom a tesztem eredményeit, önkéntes karanténba vonulok, és otthonról dolgozom, hogy csökkentsem az egészségügyi kockázatot embertársaim számára" - tette hozzá. Karins az év elején egyszer már karanténba vonult hasonló okból. Koronavírustesztje akkor negatív lett. A lett miniszterelnök egyúttal felelősségteljes magatartásra ösztökélte országa állampolgárait. "Ha nem csökken a fertőzések száma, és tovább emelkedik a kórházak leterheltsége, akkor elkerülhetetlenné válnak az újabb korlátozások" - figyelmeztetett. Az 1,9 millió lakosú Lettországban szeptember óta robbanásszerűen nő a fertőzöttek aránya. A rigai kormány emiatt egy hónapos rendkívüli állapotot hirdetett, amely december 6-ig tart. Az óvintézkedések keretében jelentősen korlátozták a társadalmi életet és a gazdasági aktivitást. (MTI)

2020.11.18. 10:08

Szót kér az operatív törzs – élőben az InfoRádióban és az Infostarton

Az ORFK és az NNK részvételével tartott online sajtótájékoztató a szokásos időben kezdődik.

2020.11.18. 09:45

Új főigazgatóságot hozott létre a kormány

Az Országos Kórházi Főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése.

2020.11.18. 09:43

Jöjjenek, akik átestek rajta!

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) továbbra is várja a gyógyult koronavírus-betegeket vérplazmaadásra. A fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében még több vérplazmára lenne szükség a gyógyult betegektől - közölte a szervezet szerdán az MTI-vel. Mint írták, az OVSZ októberi felhívása nyomán folyamatos a koronavírus-fertőzésből gyógyultak jelentkezése különleges plazmadonornak, azonban a jelentkezők mintavételei azt mutatják, hogy a hatásos készítményhez szükséges ellenanyagszint átlagosan tíz jelentkezőből csupán kettőnél megfelelő. Ezért továbbra is kérnek minden korábban laboratóriumi vizsgálattal igazolt, de legalább három hete tünetmentes embert, hogy mielőbb jelentkezzen mintavételre. Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Érkezéskor jelezni kell, hogy plazmadonornak jelentkeznek, a Covid-zárójelentést pedig hozzák magukkal - olvasható a vérellátó közleményében. (MTI)

2020.11.18. 09:42

Koszovó feje is...

Megfertőződött a koronavírussal Vjosa Osmani, Koszovó megbízott államfője - számolt be a közösségi médiában megjelent információról a Koha Ditore című pristinai napilap szerdán. A koszovói házelnök Hashim Thaci köztársasági elnök lemondását követően lett az ország megbízott államfője, és a tájékoztatás szerint rokonaitól kapta el a fertőzést. A regisztrált fertőzöttek száma szerdára a Nyugat-Balkán országai közül Szerbiában 4994-gyel 92 325-re, Koszovóban 690-nel 30 495-re, Észak-Macedóniában 977-tel 48 641-re, Montenegróban 619-cel 28 392-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 1255-tel 73 931-re emelkedett. A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában huszonnéggyel 1054-re, Koszovóban tizenhattal 849-re, Észak-Macedóniában harminceggyel 1376-ra, Montenegróban kilenccel 405-re, Bosznia-Hercegovinában pedig hetvennel 2043-ra nőtt. (MTI)

2020.11.18. 09:26

Ismét száz közelében a magyar áldozatok száma

Már 118 ezernél több aktív koronavírus-fertőzöttről tudni itthon.

2020.11.18. 09:09

Még egy jó darabig drágulnak az élelmiszerek

Az élelmiszer-felhalmozás Keleten kezdődött, de a magyar kereskedőkhöz is begyűrűzött. A lakosság a járvány és az időjárás mellett más hazai nehézségek következményét is nyögi - már az is látszik, meddig.

2020.11.18. 09:08

Horváth Péter: Nehézkes a kieső tanárok pótlása, de "valahogy muszáj megoldani"

Sok helyen hiányoznak a tanárok és már van olyan iskola, ahol gondot okoz a helyettesítés a koronavírus-járvány miatt. A Nemzeti Pedagóguskar szerint jók lehetnek azok az intézkedések, amelyeket hétfőn jelentettek be, viszont folyamatosan figyelni kell a járvány alakulását és reagálni kell arra az iskolákban is.

2020.11.18. 09:00

Tudományos tény: nem fogy el a levegő a maszk mögött

Bár így érezhetjük, ezt semmilyen számadat nem támasztja alá.

2020.11.18. 08:48

Üzenetet küldött a világnak az egyik vakcinagyártó

Aki először szerződik, először is fog kapni a koronavírus elleni oltóanyagból.

2020.11.18. 08:08

Válogatott, meccsjegyek - most indul a visszaváltás

Akik online vettek jegyet maguknak, azokra más szabályok vonatkoznak, ezért is fontos az MLSZ mostani közlése.

2020.11.18. 08:04

Már csak a csettintésre várnak a felnőttképzők

Bármelyik nap megjelenhet az a kormányrendelet, amely a felnőttképzés digitális átállását írja elő, a Felnőttképzők Szövetségének elnöke szerint azonban az a szervezet jogkövető, amelyik már most sem tart tantermi oktatást 10 fő felett. A múlt heti kormányrendelet ugyan valóban nem szabályozta a kérdést, de nem is tiltotta meg a felnőttképzők számára, hogy áttérjenek az online oktatásra.

2020.11.18. 08:03

A gumikesztyű lett az év üzlete, de lehet, hogy nem jut a kórházaknak

A gumikesztyű gyártásával, kereskedelmével foglalkozó cégek hatalmasat szakítottak az idén. A kereslet a koronavírus-járvány miatt megugrott, gondot az okoz, hogy a termelési kapacitást csaknem egy év alatt lehet a kívánt szintre növelni és a maszkkal ellentétben házi gyártás itt nem lehetséges, így hiány alakul(hat ki.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×