eur:
397.22
usd:
356.74
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Szinte minden vb-t törölt az IIHF

Vas Márton: nehéz idők ezek, sajnos ez lesz a második szezon férfi világbajnokság nélkül.

A koronavírus-járvány miatt szinte minden világbajnokságot törölt a 2020/21-es idényben a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) szerdai tanácsülésén.

Az illetékes testület egyhangúlag, a pandémia kitörése után létrehozott szakértői csoport ajánlására döntött így. Szinte mindenhol a világban beutazási tilalmak vagy szigorú karanténkötelezettségek vannak érvényben, a szervezők sem tudnák végezni a munkájukat, ezen kívül a nem felnőtt korcsoportokban a szülők sem biztos, hogy elengednék gyermekeiket - áll az IIHF szerdai közleményében.

Ami biztossá vált, hogy a magyar csapatok közül

  • a felnőtt férfi válogatott számára elmarad a májusi ljubljanai divízió I/A vb, valamint az U18-as fiúknak az áprilisi korosztályos vb (divízió I/B).
  • A női U18-as vb-t már korábban törölték. A női olimpiai selejtezőt szintén elhalasztották, így nem nyár végén, hanem a remények szerint novemberben kerül rá sor.

Az elit női vb-ről - amelynek elvileg áprilisban ad otthont Kanada egy év csúszással -, a május-júniusi minszki, rigai közös rendezésű férfi elit vb-ről, az áprilisi, egyesült államokbeli U18-as férfi elit vb-ről, valamint a 2021 augusztusára halasztott férfi olimpiai selejtezőről ezúttal nem született döntés, változatlanul a programban maradtak.

Az elit női vb-n és az ötkarikás selejtezőn a magyarok is érdekeltek.

A nemzetközi szövetség a december 25. és január 5. között esedékes, edmontoni elit junior-vb után ismét tanácskozik majd, hogy a tapasztalatok alapján áttekintse: a férfi, női és U18-as férfi elit vb megtartható-e a kiírt időpontban.

Vas Márton, a magyar szövetség (MJSZ) általános igazgatója az MJSZ honlapján elmondta: nehéz időket élnek meg, sajnos ez lesz a második szezon férfi világbajnokság nélkül, és az U18-as fiú vb is elmarad.

"A női A csoportos vb-t reméljük, hogy megtartják és nem maradunk tavasszal világbajnokság nélkül. De

az élet a világbajnokságok nélkül sem áll meg, hiszen mindkét válogatott versenyben van az olimpiáért.

Az olimpiai felkészülés jegyében ugyanúgy folytatjuk a munkát, ahogy eddig. A férfi és az U18-as válogatott kapcsán is felvettük a kapcsolatot több országgal, akik hasonló helyzetbe kerültek. Dolgozunk, hogy találjunk megfelelő kihívást tartogató mérkőzéseket mindegyik csapatunk számára" - tette hozzá Vas Márton.

Az általános igazgató az M1 aktuális csatornának később elmondta: az IIHF és a résztvevő csapatok képviselői múlt héten egyeztettek, ám a nemzetközi szövetség részéről csak január közepére ígéretek döntést, így az MJSZ-t meglepte a gyors határozat. Vas Márton hangsúlyozta: egyetérteni nem tudnak vele, ám elfogadják a világbajnokságok törlését.

Elárulta: a női válogatott programját nem változtatják meg, hiszen bíznak abban, hogy az A csoportos világbajnokságot megtartják.

Az IIHF ezúttal 18 tornát, összességében 28 eseményt törölt a 2020/21-es versenynaptárában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×