eur:
397.22
usd:
356.74
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Vidéken is tervezi a szűrőbuszok bevetését a koronavírus-tesztelésben az operatív törzs - a nap hírei

Legalább egy éves tb-jogviszony és köztartozás-mentesség kell az otthonfelújítási támogatáshoz. Hosszú betegség után meghalt Benkő László az Omega együttes alapítója, billentyűse.

Vidéken is tervezi a szűrőbuszok bevetését a koronavírus-tesztelésben az operatív törzs. Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta: a fővárosban és környékén bevált a módszer, ezért vidéken is bővítenék a kapacitásokat. A tisztifőorvos közölte, hogy már a települések 88 százalékában van jelen a koronavírus, az elmúlt héten Heves megyében regisztrálták a legtöbb új esetet. A járvány kezdete óta Budapest és Pest megye mellett a nyugati országrész, főként Győr-Moson-Sopron és Vas megye a leginkább érintett.

Újabb 4290 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést Magyarországon. Ez mintegy ezerrel kevesebb mint a tegnapi adat. 99 többségében idős, krónikus beteg halt bele a betegség szövődményeibe. Jelenleg 7.499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen. Az aktív fertőzöttek száma meghaladja a 118 ezret, 3.380-ra nőtt a halálos áldozatok száma. Több mint 34 ezren meggyógyultak.

Csütörtökön megérkezik az orosz vakcina-minta - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter megerősítette, hogy 10 dózist kap Magyarország bevizsgálásra. A külügyminiszter az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács online üléséről készült videóban hangsúlyozta,: a koronavírus-járvány második hullámában hozott kormányzati intézkedések mögött az emberek egészségének és életének védelme, valamint a gazdaság működőképességének fenntartása áll.

Új tájékoztató kampányt indít a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedésekről a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Rövid tájékoztató filmek jelennek meg a kijárási tilalomról, a rendezvénystopról, valamint a kötelező maszkhasználatról a polgármesterek által kijelölt területeken. Az intézkedések és a tájékoztató filmek fő üzenete az, hogy vigyáznunk kell egymásra, mert minden élet számít.

Legalább egy éves tb-jogviszony és köztartozás-mentesség kell az otthonfelújítási támogatáshoz - közölte Facebook-oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin felidézte: januártól a legalább egy gyermeket nevelő családok otthonfelújítási költségeinek felét, maximum 3 millió forintig visszatéríti a kormány. Jelezte: a tb-jogviszony felsőoktatási és munkaviszonyból is származhat. Akkor folyamatos, ha az elmúlt egy évben legfeljebb 30 napra szakították meg.

Már 5 vizsgaközpontban lehet online nyelvvizsgázni. Jelenleg 6 nyelvből szerezhető általános nyelvvizsga bizonyítvány akár otthonról is – közölte az innovációs tárca. A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás a vizsgázó megbízható azonosítása.

Célirányos intézkedéseket és reformokat szorgalmaz a gazdaság helyreállítására az Európai Bizottság. A testület őszi gazdaságpolitikai csomagja magában foglalja az euróövezeti tagállamok 2021-es költségvetésiterv-javaslatairól szóló véleményeket és az euróövezetre vonatkozó szakpolitikai ajánlásokat is. Valdis Dombrovskis, a bizottság alelnöke elmondta: a csomag célja, hogy biztosabb alapokra helyezze az uniós gazdaságokat, és szakpolitikai iránymutatást nyújtson a közös helyreállításhoz.

Napokon belül kérheti sürgősséggel a forgalmazáshoz szükséges amerikai engedélyt a Pfizer, miután 95 százalékos hatékonysági rátával fejezte be a védőoltással kapcsolatos kísérleteit. A New York-i székhelyű multinacionális gyógyszergyár szerint a vakcina hatékonysági mutatója a legmagasabb az eddig tesztelt potenciális védőoltások között. Egy másik cég, az amerikai Moderna biotechnológiai vállalat hétfőn tette közzé az előzetes adatot, amely szerint potenciális vakcinája 94,5 százalékban hatékony.

A korlátozások miatt nem rendezik meg a Nobel-békedíj átadóünnepségét Oslóban. A Nobel-bizottság azonban fontolóra veszi az online díjátadót. A békedíj az egyetlen Nobel-díj, amelyet nem Stockholmban, hanem a norvég fővárosban adnak át. A stockholmi díjátadóra tervezett ünnepséget már szeptemberben törölte a Nobel Alapítvány.

Hosszú betegség után meghalt Benkő László, az Omega együttes alapítója, billentyűse - közölte Facebook oldalán a zenekar. A magyar rockzene meghatározó alakja 77 éves volt. Az Omega tagjai közül ő alkotott és játszott legtöbbet önállóan, illetve más produkciókban. 2017-ben diagnosztizáltak nála daganatos betegséget. Benkő Lászlót saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×