eur:
397.3
usd:
356.92
bux:
73896.18
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos
A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020. április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Ismét száz közelében a magyar áldozatok száma

Már 118 ezernél több aktív koronavírus-fertőzöttről tudni itthon.

A friss adatok szerint 4 290 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 156 949-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma.

Az új fertőzöttek száma két napja csökken.

Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 3 380-re emelkedett.

A halálos áldozatok száma az előző két naphoz hasonlóan 100 alatt maradt, de a csökkenő tendencia megtört.

34 846-an pedig már meggyógyultak, számuk egy nap alatt 661-gyel bővült.

Az aktív fertőzöttek száma 118 723-ra nőtt, egy nap alatt 3530-cal lettek többen.

7 499 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, 22-vel többet, mint a legutóbbi adatközléskor. Közülük 581-en vannak lélegeztetőgépen, öttel többen, mint kedden.

Hatósági házi karanténban 35 804-en vannak, 762-vel emelkedett a számuk egy nap alatt. A mintavételek száma 1 409 651-re emelkedett, egy nap alatt 21 519 tesztet végeztek.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (37 222) és Pest megyében (20 385) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Győr-Moson-Sopron (11 032), Borsod-Abaúj-Zemplén (9026), Szabolcs-Szatmár-Bereg (8480) és Hajdú-Bihar megye (8086). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (2093).

Ami az új fertőzötteket illeti, Budapesten 1085 új esetet találtak. Pest megyében 564-gyel, Hajdú-Biharban 381-gyel, Borsod-Abaúj-Zemplénben 260-tal, Szabolcsban 264-tel nőtt a fertőzöttek száma.

A kormányzati tájékoztató portálon azt írják, hogy egész Európában exponenciálisan nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések, ezért továbbra is az emberek együttműködését és fegyelmezettségét kérik a szabályok betartásában.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×