eur:
392.88
usd:
363.36
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Illusztráció

Széfre bukkantak egy magyar tóban a mágnespecások

Valószínűleg bűncselekményből származik az a páncélszekrény.

Egy soproni mágneshorgász széfet talált a soproni Tómalom vizében. A páncélszekrény oldala meg volt lékelve, egy rongy volt benne és némi aprópénz. A horgász értesítette a rendőrséget, az egyenruhások pedig le is foglalták a tóból előkerült széfet - írta a Kisalföld.

A soproni eset óta még inkább lázban tartja a mágneshorgászat a pecásokat, akik egyelőre nincsenek sokan, a közvélemény pedig még csak most kezdi megismerni a furcsa hobbit. "Három éve kezdtük el, Magyarországon akkor még egyáltalán nem volt ismert a mágnespeca, így külföldi oldalakról szereztük az információkat" – mesélte a lapnak Kovács Erik, aki barátjával, Vinczellér Dáviddal az elsők között kezdte meghonosítani a rendhagyó horgászatot.

Úgy véli, közel hatvan aktív mágneshorgász lehet az országban, de felmérésünk szerint

három-négyezer embernek is lehet a birtokában az ehhez szükséges speciális mágnes.

Ez egy másfél kilós mágnes vastokban, s képes akár négyszáz kilós fémet is megfogni. Az alapszett már nyolcezer forintért beszerezhető, egy profibb harmincötezer forint – mondja Kovács Erik, aki az elmúlt három évben rengeteg fémtárgyat horgászott ki a különböző tavakból, folyókból. Fogásainak hetven százaléka szemét, de húzott már ki kukát, bicskát, horgászbotokat, kerékpárokat és három pisztolyt is. Az értékesebb zsákmányt le kell adniuk a rendőrségnek, de

ha bebizonyosodik, hogy nem bűncselekményből származik a tárgy, a gazdája pedig harminc napon belül nem jelentkezik, a pecásé lehet a fogás.

A Tómalom vizében talált páncélszekrényt persze nem fogja hazavinni a pecás. A Soproni Rendőrkapitányság lefoglalta a széfet, amivel kapcsolatban egyelőre azt állapították meg, hogy nem köthető Győr-Moson-Sopron megyében elkövetett bűncselekményhez. A Soproni Rendőrkapitányság tovább folytatja a széf eredetére vonatkozó vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×