eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Dobrev Klárát tanúként hallgatta meg a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

Dobrev Klárát tanúként hallgatta meg a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága

Tanúként hallgatták meg Gyurcsány Ferenc feleségét, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-t és az Altus Portfólió Kft.-t vezető Dobrev Klárát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán pénteken a Czeglédy-üggyel kapcsolatban.

Gyurcsány Ferenc már hetekkel korábban elismerte az M1-nek, hogy az Altus pénzt adott kölcsön a Human Operatornak, de ezt nem ő intézte, hanem Dobrev Klára és Czeglédy Csaba.

Az egykori szombathelyi önkormányzati képviselő megkereste a volt miniszterelnököt, hogy a diákmunkások kifizetésének céljából pár hétre adjon neki kölcsönt. „Én politikus vagyok, menj el az Altushoz, beszélj a Klárával” – javasolta Gyurcsány Ferenc. Dobrev Klára kisegítette a férfit, de a volt miniszterelnök szerint minden szabályt betartottak.

Most tanúként idézték be az Altus vezetőjét. Dobrev Klára a meghallgatás után azt mondta az újságíróknak, hogy teljesen értelmetlen volt a procedúra, mert arról a három kölcsönszerződésről kérdezték, ami ott volt a nyomozó előtt. Gyurcsány Ferenc felesége sérelmezi, hogy a kormánypárti sajtó hamarabb tudott a beidézésről, mint a rendőrség vagy ő maga. „Nagyon nagy baj, ha az ügyészségtől vagy a nyomozóktól folyamatosan szivárognak ki adatok, iratok a kormánypárti sajtóhoz” – fogalmazott.

Dobrev Klára úgy véli, hogy meghallgatásának kizárólag politikai okai voltak. „Ennek a tanúkihallgatásnak semmilyen más célja nem volt, mint az, hogy önök készíthessenek egy képet az Orbán-kormány egyik legádázabb ellenfelének, Gyurcsány Ferencnek a feleségéről, hogy éppen bemegy egy büntetőüggyel kapcsolatban a NAV-ra” – mondta Dobrev Klára.

Az Altus vezetője hozzátette, hogy a cég háromszor adott kölcsön a Humán Operátornak, és mindegyik üzlet törvényes volt. Czeglédy Csaba és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyik eljárás.

A gyanú szerint a férfi munkaerő-közvetítő hálózata 2013 és 2016 között hárommilliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Hozzávetőleg ezer diákmunkás nem kapta meg a fizetését. Az ügyben tizennégyen vannak előzetes letartóztatásban. Czeglédy Csaba korábban az MSZP szombathelyi önkormányzati képviselője, illetve a szocialista párt, a DK és az Altus ügyvédje volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×