eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

A legveszélyesebb helyek Budapesten: így csapnak le az autófeltörők - videóval!

Nem nőtt a gépkocsi-feltörések száma, a fővárosban azonban vannak olyan kerületek, ahol iskolák, óvodák előtt sűrűbben fordulnak elő ilyen esetek. Gyakori ugyanis, hogy a szülők, amikor a gyermeküket az intézménybe kísérik, értékeiket a járműben hagyják - mondta el az InfoRádiónak Oláh László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának megbízott vezetője.

Nem növekedett meg a gépkocsi-feltörések száma, de az tény, hogy olyan helyeken, ahol kiszámíthatóan néhány percet töltenek bent a gépkocsi-tulajdonosok - így

iskoláknál, óvodáknál, kisboltoknál - van esélye annak, hogy az ezt kifigyelők feltörjék az autókat

- mondta el az InfoRádiónak Oláh László.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának megbízott vezetője utalt arra, hogy nagyon sokféle feltörési módszer létezik az üvegbetöréstől kezdve az ajtófelfeszítésen át a csomagtartók felnyitásáig.

A legveszélyesebb helyek Budapesten: így csapnak le az autófeltörők - videóval!

De vannak olyan módszerek is, amelyek már az elektronikus korszakot idézik: különböző blokkolásgátlókkal tudják a távkapcsolókat hatástalanítani - tette hozzá. 

 "Nagyon fontos, hogy ne hagyjunk az utastérben látható helyen értékeket,

legyen ez táska, kabát, bármilyen személyes tárgy. Arra is figyeljünk, hogy látványosan ne emeljük be ezeket a kiszállást követően a csomagtartóba. Ez igen komoly jelzés ugyanis, hogy valamilyen értéket tettünk be a csomagtartóba. Ezért

már indulásnál, otthon tegyük be értékeinket a csomagtartóba, vagy vigyük magunkkal"

- hívta fel a figyelmet Oláh László. 

Azt is jelezte, hogy nagyon sok esetben fognak el Budapesten gépkocsi-feltörőket, nagyságrendekkel jobb eredményekkel dolgozik a rendőrség az elmúlt évekhez képest.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztályának megbízott vezetője azt is elmondta, hogy nemcsak a tanévkezdéskor, hanem egész évben találkozni az egyenruhásokkal az iskolák, közintézmények közelében.

A rendőrség folyamatosan értékeli, hogy hol vannak gépkocsi-feltörési gócok, és ezekhez igazítja az akciószolgálatait,

illetve a figyelőszolgálatait, éppen azért, hogy akár tettenéréssel, akár a nyomozás során el tudják fogni az elkövetőket - mutatott rá Oláh László.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×