eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Gyurcsány tüzet nyitott Dunaújvárosban

A vasárnapi dunaújvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás jelentősége túlmutat a helyi viszonyokon - mondta a Demokratikus Koalíció elnöke szombaton, amikor kitelepüléssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Fejér megyei városban.

Gyurcsány Ferenc közölte: a választás visszajelzés lesz a kormánypártoknak, igaz-e az, amit gondolnak, hogy országosan messze a legnagyobb a támogatottságuk. "Biztos vagyok benne, lényegesen rosszabb eredményt fognak elérni, mint amit várnak" - fogalmazott.

A volt miniszterelnök szerint a Jobbiknak megmutatja a voksolás, miként megy a néppártosodás és a "párt körüli felfordulás" mekkora károkat okoz.

A két legnagyobb baloldali pártnak pedig jelzi, sikerült-e az elmúlt két évet kihasználni és alternatívát felmutatni. Szerinte ketten együtt a legtöbb szavazatot fogják kapni. Ha az MSZP tartotta volna magát korábbi megállapodásukhoz és nem indít saját jelöltet, biztos lenne a győzelemben - mondta a DK elnöke.

Gyurcsány Ferenc szólt a Dunaferr helyzetéről is, mert "régóta nem volt akkora kihívás előtt a vasmű, mint mostanában". Megjegyezte, hogy a korábban felsorolt pártok közül egyetlenként a DK utasítja el, hogy Kína megkapja a piacgazdasági státuszt és ezzel elárassza Európát olcsó acélipari termékeivel.

Hangsúlyozta, hogy Brüsszelben tárgyalt Kína brüsszeli nagykövetével és ott világosan kiderült, csak jelentős állami támogatással lehet elérni azt a dömpingárat, amivel támadják az európai acélipart. Hozzátette, a státusz megadásával 400 ezer európai munkahely kerülhet veszélybe, de a 6000 és közvetetten további 9000 magyar dolgozó sorsa "sokkal jobban fáj".

A pártelnök kijelentette: az "MSZP-Fidesz-Jobbik koalíció" Kínához fűződő politikai barátsága nem sodorhatja veszélybe egy gyár és egy város jövőjét.

Kérdésre elmondta: a 2018-as szövetségi politikát nem fogja befolyásolni a dunaújvárosi közös jelöltállítás elmaradása. Azt mondta, nem örül annak, ami történt, de a magyar választási rendszer sajátosságai miatt muszáj lesz együttműködniük 2018-ban, mert "a sértettség nem segíti a Fidesz leváltását".

Huszti Zsolt a DK dunaújvárosi képviselőjelöltje kiemelte: a észszerű hangra mindig van fogékonyság a városban. Hozzátette, az elmúlt években sok országos botrány pattant ki a városból, ezeket a jövőben kezelni kell.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×