eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Egzakt adatok: Orbán 35, Gyurcsány 27

Mind az öt frakció kevesebb szavazáson vett részt a parlament tavaszi és a nyári ülésszakán, mint az azt megelőző fél évben, és továbbra is csak egyetlen olyan képviselő van a 386 közül, aki az összes szavazáson ott volt - derül ki az Országgyűlés szavazási adataiból. Rózsa Endre - az MSZP frakció tagja - mind a 2.931 szavazáson részt vett.

Arányaiban az MSZP képviselőcsoportjából hiányoztak a legkevesebben: a 190 szocialista közül 88 képviselő ott volt a szavazások több mint 95 százalékán, ez a szám az őszi ülésszakon 133 volt.

Az MSZP képviselőcsoportjának - és egyben az egész parlamentnek - a legnagyobb hiányzója Frankné Kovács Szilvia, aki a szavazások 4 százalékán vett csak részt, őt követi Horn Gyula, aki a voksolások mintegy 20 százalékán volt ott. (Toller László a betegsége miatt nem volt jelen az a tavaszi és a nyár rendkívüli ülésszakon sem.)

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 27, Lendvai Ildikó frakcióvezető pedig több mint 94 százalékot teljesített. Az őszi ülésszakon a miniszterelnök több mint kétszer ennyi szavazáson vett részt.

A Fidesz képviselői közül Kékkői Zoltán vett részt a legtöbb szavazáson: a voksolásoknak majdnem 99 százalékán ott volt. A 141 fős frakcióból 8 képviselő van, aki a szavazások több mint 95 százalékán szavazott a tavaszi és a nyári ülésszakon. Ez a szám az első félévben 24 volt.

Látható a különbség azoknak a számában is, akik a szavazások felén sem vettek részt: ez a szám az előző félévhez képest 11-el nőtt a Fidesz frakciónál. Matolcsy György például a voksolások kicsit több mint 10 százalékán volt ott.

Orbán Viktor pártelnök 967 alkalommal nem nyomott gombot, vagyis a szavazások több mint 35 százalékán vett részt. Az őszi ülésszakon ez a szám még 68 százalék volt.

Az Országgyűlés adatai alapján látható, hogy a kisebb frakciók kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtanak a szavazások tekintetében.

Az SZDSZ képviselőcsoportjából Béki Gabriella voksolt a legtöbbször, 1.453 szavazáson volt ott, ami 96 százalékot jelent. A húszfős frakcióból rajta kívül senki nem teljesített 95 százalék felett, míg az első fél évben ez sikerült Kis Zoltánnak, Hankó Faragó Miklósnak és Kovács Kálmánnak is.

A szabad demokraták közül a legtöbbet Sándor Klára hiányzott, de ő is ott volt a szavazások több mint felén, 55 százalékán. Kóka János pártelnök a voksolások 72 százalékán vett részt.

A KDNP-frakció legaktívabb szavazója, csakúgy, mint az őszi ülésszakon, Puskás Tivadar, akinek 98,5 százaléka van. A 23 tagú képviselőcsoportból rajta kívül senki nem volt ott a szavazások több mint 95 százalékán, pedig az őszi ülésszakon még három ilyen képviselő is volt.

A frakcióból a legtöbbet Deák András hiányzott: a voksolások majdnem 80 százalékán nem vett részt, de ennek többségét előre bejelentette.

Semjén Zsolt pártelnök teljesítménye mintegy 83 százalékos volt a tavaszi és nyári rendkívüli ülésszakon.

Az MDF képviselők közül Pettkó András nyomott gombot a legtöbbször, a szavazások 91 százalékán ott volt. A frakció egyetlen tagja sem teljesített 95 százalékos részvétel felett, hasonlóan, mint az első fél évben.

A frakcióból a legtöbbet - hasonlóan az őszi ülésszakhoz - Dávid Ibolya pártelnök maradt távol a szavazástól, a voksolások kevesebb mint 40 százalékán volt jelen, de ennek egy részét előre jelezte.

Herényi Károly frakcióvezető a szavazások 74 százalékán nyomott gombot.

Az egyetlen független képviselő, Gyenesei István szavazási teljesítménye is romlott az őszi ülésszakhoz képest, majdnem 20 százalékkal. A tavaszi és a rendkívüli nyári ülésszakon a szavazások 68,6 százalékán volt ott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 15. 13:15
×
×
×
×