eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 14. szombat Roxána, Szeréna
A computer popup box screen warning of a system being hacked, compromised software enviroment. 3D illustration.
Nyitókép: solarseven/Getty Images

Tinédzser fiút vett őrizetbe a rendőrség a londoni tömegközlekedés meghackeléséért

Kibertámadás érte a londoni tömegközlekedési vállalatot szeptember elsején. A támadás elkövetésével egy 17 éves fiút gyanúsít a rendőrség. Az akció következtében az ügyfelek személyes adataihoz férhettek hozzá, valamint a tömegközlekedési kártyájukat visszaváltók bankszámlaadataihoz is.

Egy 17 éves fiút tartóztattak le a Transport for London (TfL) tömegközlekedési vállalatot érintő kiberbiztonsági incidens nyomozásának részeként. A tinédzsert Walsallban vették őrizetbe a TfL-t szeptember 1-jén ért támadással kapcsolatos számítógépes visszaélések gyanújával - írja az Index. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NCA) emberei a fiút kihallgatták, és óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

A tájékoztatás szerint a vállalat ügyfeleinek adatai, így neveik és elérhetőségeik is veszélybe kerültek.

Továbbá hozzáférhettek Oyster-kártya-visszatérítési (a londoni tömegközlekedéshez használatos kártya) adatokhoz, amelyek bankszámlaadatokat is tartalmazhattak.

Az NCA kiberbűnözési osztályának vezetője, Paul Foster a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy nagy erőkkel dolgoznak a Transport for London támogatásán a hálózatot ért kibertámadás után, és a felelősök beazonosíásán. Úgy fogalmazott:

"Az ilyen jellegű, a közszféra infrastruktúráját ért támadások rendkívül zavaróak lehetnek, és súlyos következményekkel járhatnak a helyi közösségekre és a nemzeti rendszerekre nézve."

A TfL csütörtökön tájékoztatta ügyfeleit a történtekről, és hogy mostanra további intézkedéseket vezetett be a biztonság jvaítása érdekében. Továbbá amint lehetséges, újabb frissítésekkel fog szolgálni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×