eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszél támogatóihoz a michigani Grand Rapidsban rendezett választási gyűlésen 2024. július 20-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

Felbőszítette a haiti bevándorlókat a volt elnök

Donald Trump tömeges deportálással fenyegette meg a macskaevőket.

A republikánus elnökjelölt egy pénteki nyilatkozatában kitoloncolásokat helyezett kilátásba Springfieldben, ha novemberben újra megválasztják az Egyesült Államok elnökévé. A helyi haiti közösség felháborodottan reagált Donald Trump szavaira, és politikai haszonlesésnek tartják.

Donald Trump volt amerikai elnök kijelentése, mely szerint a bevándorló haitiak macskákat esznek, megrázta az ohiói kisvárost, Springfieldet, majd hozzátette, hogy kitoloncolja a településről a migránsokat − írta az Index a BBC cikkére hivatkozva.

Springfielddel fogjuk kezdeni − mondta a republikánus elnökjelölt, hozzátéve, hogy a várost tönkretette a bevándorlás.

Joe Biden elnök a kijelentés után nyugalomra szólított fel, és „egyszerűen helytelennek” nevezte a springfieldi haitiakkal szembeni bírálatokat. A republikánus elnökjelölt ígérete a keddi vita után hangzott el, ahol azt a kijelentést tette, hogy Springfieldben háziállatokat ölnek le és esznek meg a haiti bevándorlók. Ezt az állítást azonnal cáfolta a város rendőrfőnöke és polgármestere, valamint Mike DeWine ohiói kormányzó.

A város tisztviselői szerint a macskaevésről szóló állítás sokkolta a közösséget, és emiatt több fenyegetés is érkezett, ami miatt be kellett zárni a helyi iskolákat. Pénteken három intézményt is evakuálni kellett bombariadó miatt, emellett csütörtökön a városházát is ki kellett üríteni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Ennyit az elsöprő iráni válaszcsapásról? – Három lehetséges ok, amiért Teherán még nem támadta meg Izraelt

Július 31-én villámcsapásként érkezett a hír, mely szerint egy robbanásban életét vesztette Iszmail Hanijeh, a Hamász politikai ágának vezetője és a terrorszervezet legbefolyásosabb tagja. A feszültséget tovább fokozta, hogy a detonációra egy teheráni szállodában került sor. Irán azonnal felvonta a bosszút szimbolizáló vörös zászlót, a különféle nyugati hírszerző ügynökségek pedig egész augusztusban arról közöltek híreket, hogy „a következő héten” már biztosan támadás fog indulni Izrael ellen. Az iráni válaszcsapás egyelőre elmaradt, de miért? Itt van három lehetséges magyarázat Teherán tétlenségére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×