eur:
394.85
usd:
356.49
bux:
73003.59
2024. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Mexikói Nagydíjának harmadik szabadedzése előtt  a mexikóvárosi Hermanos Rodriguez versenypályán 2022. október 29-én. A futamot október 30-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA-EFE/Mario Guzmán

Ez a futam sem Lewis Hamiltoné lesz

A boxból rajtol az F1-mezőny rekordbajnoka.

A boxutcából kezdi majd meg a magyar idő szerint 13 órakor rajtoló Forma-1-es Azeri Nagydíjat Bakuban Lewis Hamilton, a Mercedes hétszeres világbajnok brit versenyzője, így az összetettben második helyen álló Lando Norris a 15. pozícióból startolhat majd.

A 39 éves Hamilton hetedik volt a bakui futam szombati időmérő edzésén, azt követően viszont a Mercedes motort cserélt az autójában. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) közlése szerint a brit sztár az idén már az ötödik erőforrást használja, ez pedig büntetéssel jár, mivel egy évben egy versenyző számára legfeljebb négy motor engedélyezett.

Hamilton mellett Esteban Ocon, az Alpine francia pilótája is a boxutcából startol, neki szintén motort cseréltek az autójában.

Hamilton büntetése leginkább Norrisnak jön jól, a McLaren brit versenyzőjének ugyanis fontos lenne minél több pontot hozni a címvédő és háromszoros világbajnok, az összetettben vezető holland Max Verstappenen (Red Bull). Norris a szombati időmérő első szakaszában sárga zászlós figyelmeztetés miatt nem tudta teljesíteni az utolsó gyors körét, így csak a 17. rajthelyet szerezte meg, de mivel Pierre Gaslyt (Alpine) utólag kizárták a kvalifikációról, Hamilton pedig a boxutcába kényszerült, Norris a 15. pozícióból kezdhet.

A Bakuban hatodik helyről startoló Verstappennek jelenleg 62 pont az előnye Norrisszal szemben.

Az 51 körös Azeri Nagydíj vasárnap 13 órakor kezdődik Bakuban, a pole pozícióból Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője rajtol.

A módosított rajtsorrend:

1. sor:

Charles Leclerc (monacói, Ferrari)

Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)

2. sor:

Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)

Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)

3. sor:

George Russell (brit, Mercedes)

Max Verstappen (holland, Red Bull)

4. sor:

Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)

Franco Colapinto (argentin, Williams)

5. sor:

Alexander Albon (thaiföldi, Williams)

Oliver Bearman (brit, Haas)

6. sor:

Cunoda Juki (japán, RB)

Nico Hülkenberg (német, Haas)

7. sor:

Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)

Daniel Ricciardo (ausztrál, RB)

8. sor:

Lando Norris (brit, McLaren)

Valtteri Bottas (finn, Sauber)

9. sor:

Csou Kuan-jü (kínai, Sauber)

Pierre Gasly (francia, Alpine)

boxutcából rajtolnak:

Esteban Ocon (francia, Alpine)

Lewis Hamilton (brit, Mercedes)

Címlapról ajánljuk

Árvíz - összeült az Országos Műszaki Irányító Törzs, sőt

Az elmúlt 24 órában a legtöbb eső a Bécsi-medencére, valamint a Traun és az Enns vízgyűjtőjére esett, a vártnál jóval jelentősebb mennyiség, ugyanakkor más vidékeken alulmúlta az előrejelzettet. A következő egy napban ugyanezeken a területeken várható további jelentős csapadék, majd előreláthatólag a zóna nyugatabbra, tehát a Felső-Duna és az Inn vízgyűjtője fölé helyeződik át.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.16. hétfő, 18:00
Toroczkai László
a Mi Hazánk elnöke, parlamenti frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×