eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Németország összehangoltabban védekezik

Németország összehangoltabban védekezik

Berlinben a belügyminiszter a londoni és antwerpeni eseményeket követően rámutatott arra, hogy a jelek szerint igen sokfajta a terrorcselekmények eredete, ami komolyan megnehezíti a belbiztonsági szervek erőszakelhárító erőfeszítéseit. Thomas de Maiziere hangsúlyozta, hogy a hatóságok éberek, noha konkrét merényletre vonatkozó adatokkal nem rendelkeznek.

A Londonban elkövetett merényletre utalva a belügyminiszter kifejtette, hogy a terrornak számos megnyilvánulása van. A szélsőséges szervezetek által előkészített támadásokon kívül nagy a veszélye annak is, hogy különböző iszlám csoportok tagjai, vagy célkitűzéseinek hívei utasítás nélkül, önállóan erőszak kitervelésébe kezdenek és tettük elkövetése után valamelyik radikális csoport közleményben magára vállalja a felelősséget, hogy

büszkélkedhessen a követői előtt.

Thomas de Maiziere szerint változatlanul számolni kell azzal, hogy az időzítés szempontjából összehangolt és lőfegyverrel, valamint robbanószerrel végrehajtott brüsszeli támadáshoz hasonló erőszak történik Németországban is, amelynek elhárítására a közelmúltban első alkalommal tartott közös hadgyakorlatot a hadsereg a rendőrség különleges alakulataival.

A belügyminiszter nem titkolta, hogy az ősszel esedékes országos választás előtt igencsak

komoly a terrorveszély,de leszögezte, hogy Németország nem hajlik meg az erőszak fenyegetése előtt.

Utalt arra is, hogy ezen a téren rendkívül fontos a társadalom összetartása erkölcsi értékeinek és jelenlegi életmódjának megőrzése érdekében.

A fenyegetés eredményesebb elhárítása céljából a központi irányítás alatt álló belügyi szervek ezentúl fokozottabb mértékben összehangolják a tartományi hatóságokkal a gyanús személyekre vonatkozó értesüléseket és a veszélyesnek tartott személyeket - elszántságuk alapján - három csoportba sorolják, hogy a bírói döntés  után gyorsabban fel tudjanak lépni ellenük.

A tervezett intézkedés alighanem válasz azokra a bírálatokra, amelyekkel a tartományi és szövetségi belügyi szerveket illették az egyik berlini karácsonyi vásár ellen elkövetett merénylet után. A tunéziai Anisz Amri december 19-én egy elrabolt teherautóval végrehajtott terrortámadása 12 emberéletet követelt és 55, részben súlyos sebesült okozott.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 11:00
×
×
×
×