eur:
393.22
usd:
358.41
bux:
71832.47
2024. augusztus 13. kedd Ipoly
Gulyás Michelle aranyérmes öttusázó (k) a 2024-es párizsi nyári olimpiáról hazaérkező magyar csapat ünnepélyes fogadásán a Puskás Ferenc Stadion szoborparkjában 2024. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Az UTE olimpiai bajnok öttusázója Párizsból hazatérve azt mondta az InfoRádióban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag végig nagyon erősnek érezte magát az ötkarikás játékokon. Arról is beszélt, hogy folytatja a nagy változások előtt álló öttusát, és reményei szerint tornász múltja miatt könnyebben tud majd alkalmazkodni ahhoz, hogy a lovaglás helyére az akadályverseny kerül be a számok közé.

Hétfőn az Aranygéppel hazaérkeztek a magyar sportolók a párizsi nyári ötkarikás játékokról. Az olimpiai bajnok öttusázó Gulyás Michelle-nek még időre van szüksége, hogy feldolgozza azt, hogy valóra vált gyermekkori álma a francia fővárosban. Az UTE öttusázója a magyar csapat ünnepélyes fogadásán, a Puskás Ferenc Stadion szoborparkjában nyilatkozott az InfoRádiónak.

Hogy értékeli a párizsi szereplését az egyes számokra lebontva?

Ezúttal nem volt lyukas számom. Nagyon jól sikerült a vívás, maximális pontszámot értem el lovaglásban, és végül nagyon jól futottam. Talán a lövészetem volt most kicsit gyengébb ahhoz képest, amit valójában tudok, de szerintem az sem volt annyira rossz. Főleg annak ismeretében, amit a többiek nyújtottak. Azt hiszem, az összes versenyszámban kihoztam magamból a maximumot, hiszen csak úgy lehet elérni a világcsúcsot, ha mindent belead az ember. Úgy érzem, most nagyon erős voltam mind mentálisan, mind fizikailag.

Egy gyermekkori álom vált valóra az olimpiai bajnoki cím megszerzésével?

Mindenképpen. Ugyanakkor soha nem mertem ezt hangosan, sok ember előtt kimondani. Minden sportolónak az az álma, hogy egyszer olimpiai bajnok legyen. Nekem is ez a cél lebegett a szemem előtt, amikor elkezdtem sportolni. Egyelőre még nem realizálódott bennem, hogy sikerült, sokszor kell még mondogatnom magamban, hogy olimpiai bajnok lettem. Kell még egy kis idő, hogy feldolgozzam ezt a nagy sikert.

A sportág jelentősen átalakul, megváltozik, hiszen a lovaglás kikerül a versenyszámok közül, és akadályverseny lesz helyette. Szeretné így is csinálni? Folytatja az öttusát?

A párizsi olimpia és az aranyérem egy nagyon jó korszak lezárása volt. Az én szememben a hagyományos öttusa történetének megkoronázása ez az olimpiai bajnoki cím. Továbbra is szeretnék versenyezni, de egy új fejezetet nyitnak most a sportágban. Új célokat kell megfogalmaznom nekem is, úgyhogy igazából nem folytatom, hanem elkezdek egy új sportágat, ami persze továbbra is az öttusa lesz.

Az új szám hogy megy önnek?

Még nem próbáltam ki az akadályversenyzést, de van tornász múltam, úgyhogy reménykedem benne, hogy gyorsan tudok majd alkalmazkodni a gyökeres változásokhoz.

Hogy sikerült feldolgozni az elmúlt heteket, az olimpiát megelőző időszakot? Sokáig az sem volt biztos, hogy ön utazik Párizsba, de aztán a szövetség elnöksége, elsősorban Balogh Gábor elnök az ön indulását támogatta az egyenletesen jó teljesítményét kiemelve.

Nagyon önérzetes, lelkis ember vagyok, így érzékenyen érint, szíven talál minden negatív és pozitív komment is. Ráadásul maximalista típus is vagyok, így sokszor magamra veszek nagy terheket. Nagyon nehezen éltem meg a világbajnokság utáni időszakot, hiszen nagy volt a bizonytalanság. Az év korábbi részében nem mindig mentek túl jól a fizikai számok, a vb-n pedig nem tudtam pontot elérni a lovaglásban, és akkor nagyon mélyre kerültem. Amikor pedig ment a huzavona, hogy ott lehetek-e az olimpián vagy sem, még rosszabb állapotban voltam. Utólag is köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik támogattak, mellettem voltak abban a nehezebb időszakban. Az edzőm, Tibolya Péter és a szövetség elnöke, Balogh Gábor végig hitt bennem, de rajtuk kívül is nagyon sok embernek tartozom hálával. Rövid idő alatt kellett újra felépítenem magam az olimpiára, és rájuk mindig mindenben számíthattam.

Hogyan sikerült összeszednie magát?

Lehet, hogy furcsán hangzik, de sok erőt tudok meríteni abból, ha ennyi negatív dolog ér. Visszagondolva a felkészülésre, olyan volt a hozzáállásom az edzéseken, mint korábban soha. Egyre jobb időket futottam és úsztam, közben pedig az járt a fejemben, hogy rajtam, illetve a nem megfelelő hozzáálláson nem mehet el az olimpia, így ennek szellemében készültem egészen a verseny kezdetéig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
N. Rózsa Erzsébet: Iránnal, de Irán nélkül is nagyon nehéz helyzetben van Izrael

N. Rózsa Erzsébet: Iránnal, de Irán nélkül is nagyon nehéz helyzetben van Izrael

Csaknem két hete várja a világ, hogy Irán mikor és milyen csapást mér Izraelre a Hezbollah, illetve a Hamász egy-egy vezetőjének július végi likvidálására válaszul. Ennek lehetőségeiről beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában N. Rózsa Erzsébet, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa. Elemezte azt is, hogy miért nincs Izraelben stabil helyzete a kormánynak.

Gulyás Michelle: a sok negatív komment még erősebbé tett és megvalósítottam gyermekkori álmomat

Az UTE olimpiai bajnok öttusázója Párizsból hazatérve azt mondta az InfoRádióban, hogy mind mentálisan, mind fizikailag végig nagyon erősnek érezte magát az ötkarikás játékokon. Arról is beszélt, hogy folytatja a nagy változások előtt álló öttusát, és reményei szerint tornász múltja miatt könnyebben tud majd alkalmazkodni ahhoz, hogy a lovaglás helyére az akadályverseny kerül be a számok közé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.14. szerda, 18:00
Szécsényi Gábor
Az Autó című autós magazin főszerkesztője
Nagyot gurított a Graphisoft Park, meg is emelték a várakozásokat

Nagyot gurított a Graphisoft Park, meg is emelték a várakozásokat

A tavaly évvégi csökkenés után stabilizálódott a Graphisoft Park kihasználtsága az idei első negyedévben, ez kitartott a most lezárt második negyedévben is, emellett a bérleti szerződések euró alapú indexálásának köszönhetően ismét növekedett a vállalat bevétele. Ezen felül néhány bérlő, aki 2023-ban a szerződés lejárata előtt csökkentette bérelt területét, egyszeri kompenzációt fizetett, ami szintén pozitív hatással volt a nettó eredményre - ezek az egyszeri bevételek időarányosan kedvező hatással voltak a társaság első félévi eredményére, a menedzsement a vártnál jobb teljesítmény ismeretében felfelé változtatott a tavalyi negyedik negyedév végén kiadott előrejelzésén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×