eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Siklósi Gergely és Koch Máté, miután győztek a WestEnd párbajtőr Grand Prix verseny férfi negyeddöntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2024. március 10-én.MTI/Illyés Tibor
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Boczkó Gábor szövetségi kapitány: komoly rivalizálás van a két magyar párbajtőr-világbajnok között

A rivalizálás Koch Máténak és Siklósi Gergelynek is segíthet a további eredmények elérésében – hangsúlyozta az InfoRádióban Boczkó Gábor szövetségi kapitány, a világranglista-vezető Koch Máté mestere.

A fegyvernem szezonbeli utolsó Grand Prix-versenyén, a kolumbiai Caliban Siklósi Gergely ezüst-, Koch Máté bronzérmet szerzett, akárcsak néhány héttel korábban Budapesten, ám Boczkó Gábor szövetségi kapitánynak csak az egyik szeme nevet, a másik sír, mivel egyik versenyen sem magyar győzelem született. Persze alakulhatott volna másként is a kolumbiai állomás, ugyanis a viadal harmadik magyarja már 14-13-ra vezetett a későbbi győztes ellen, így elég lett volna egy "együttes találat", mégis vereséget szenvedett Andrásfi Tibor a legjobb nyolc közt. Számításai szerint ha nyerte volna az asszót Andrásfi, akkor egy másik magyarral döntőzhetett volna, és így biztos a magyar arany.

Az InfoRádióban az olimpiai felkészülési terv egyéb elemeibe is bepillantást engedett: "Igazából pont a pesti Grand Prix és az utána lévő tbiliszi világkupaverseny után kaptak egy kisebb pihenőt a srácok, elkezdődött a fizikai felkészülés az olimpiára. Ehhez képest igen jól tudtak vívni, nagyon örülök ennek. Van még hátra egy vk-verseny Párizsban, ott is ugyanennyire örülnék két éremnek" – magyarázta Boczkó Gábor.

A világranglista adatait elemezve Koch Máténak igen jó esélye van arra, hogy ranglistavezetőként kezdje a párizsi olimpiát. Hogy ez terhet jelent, külön feladatot, vagy pedig örömöt, arról azt mondta, szomorúak lennének, ha nem így indulna az olimpia.

"Igaz, hogy a párizsi versenyen a tavalyi ezüstérmet kell megvédeni a pontok szerint, viszont az Európa-bajnokságon Koch Máté nem volt érmes, és bízom abban, hogy éremközeli helyet tud szerezni most, amivel újra bebiztosítaná a világranglista első helyét. Ami persze nem jelent semmit; nagyon bízom, hogy önbizalmat ad neki, és nem remeg meg ettől, hogy top egyes lesz esetleg" – mondta Boczkó Gábor.

Szólt még a két magyar közti esetleges rivalizálásról is.

"Persze, hogy van, ez nem kérdés. Teljesen jó és optimális, és ez a rivalizálás, ez a konkurenciaharc viszi előre az embert,

mert ezek tudnak a szürkébb, nehezebb hétköznapi edzéseken átvinni a nehézségeken, hogy még több edzésre vagy még több gyakorlatra sarkallja az embert, hogy még jobb legyen. Ha ott van melletted egy olyan versenyző, akiről tudod, hogy még ő sem hagyta abba az edzést, vagy még látni, hogy milyen elszántsággal, milyen erővel edz, akkor még rá tudsz tenni egy lapáttal. A férfi párbajtőrben nagyon örülök, hogy működik, ezt a rivalizálást hiányolom például kardban" – jegyezte meg a kapitány.

És nem is csak a felnőtteknél, hanem a fiataloknál is. "Látják a teremben, hogy Szilágyi Áron hogy dolgozik, milyen szorgalmasan, milyen tudatossággal, milyen sokat. Ezeken az alkalmakon sokat lehet tanulni; Áron sem lesz örökké, de azért itt a legjobb példa, hogyan lehet jó és eredményes versenyzővé válni" – tette hozzá Boczkó Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×