eur:
396.14
usd:
369.59
bux:
71805.22
2024. július 2. kedd Ottó
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 29: Head Coach Thomas Tuchel has words with Romelu Lukaku during the Premier League match between Chelsea  and  Brighton & Hove Albion at Stamford Bridge on December 29, 2021 in London, England. (Photo by Robin Jones/Getty Images)
Nyitókép: Robin Jones/Getty Images

BL-reakció: Lukaku pihent, Havertz feljebb lépett

Thomas Tuchel vezetőedző szerint csapata, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea megérdemelten győzte le a vendég Lille-t a sorozat nyolcaddöntőjének első felvonásán, és elsősorban Kai Havertz játékát emelte ki.

A német szakember a 2-0-ra megnyert találkozón nem küldte pályára Romelu Lukakut, akit tavaly nyáron klubrekordot jelentő összegért igazoltak a londoniak. Tuchel a belga támadóval kapcsolatban azt mondta: fáradtság miatt jelölték a kispadra.

A csatár szombaton, a Crystal Palace elleni bajnokin 90 perc alatt mindössze hétszer ért a labdához - ez negatív rekord a Premier League-ben, amelyben 2003 óta mérik ezt a fajta teljesítményt. Kedden, a BL-ben végül nem is kapott játéklehetőséget. A rotáció persze könnyebb akkor, ha bő keret áll a szakmai stáb - amelyben Lőw Zsolt másodedzőként segédkezik - rendelkezésére.

"Meggyőző győzelmet arattunk, meggyőző teljesítménnyel"

- nyilatkozta Tuchel, aki a 8. percben a Chelsea első gólját szerző Havertzet dicsérte.

"Valóban egy szinttel feljebb lépett. Óriási a munkatempója és az intenzitása, a pálya olyan területeit játssza be, ami kifejezetten jó. Határozottan futballozott, helyzeteket alakított ki és a védőmunkától sem riadt meg" - mondta.

Havertz úgy fogalmazott, sok jó csatár van a Chelsea keretében, ami azért is jó, mert úgy képesek változtatni az összeállításukon, hogy azzal nem könnyítik meg riválisaik dolgát.

"Ma jól teljesítettünk, én pedig nagyon élvezem a játékot mindenféle előretolt pozícióban" - nyilatkozta a német játékos, aki legtöbbször támadó középpályásként szerepel.

Jonathan David, a vesztes francia együttes játékosa hangsúlyozta: utolsó passzaikból "hiányzott egy kis minőség", amiért aztán nagy árat kellett fizetniük.

A párharc franciaországi visszavágóját március 16-án rendezik.

Címlapról ajánljuk
Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Emelt készültségi szinten több európai katonai bázis – Tálas Péter elmondja, van-e terrorveszély

Az európai támaszpontokon tíz év után rendeltek el Charlie fenyegetettségi szintet, és azt sem lehet kizárni, hogy támadás készül valamelyik létesítmény ellen. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének egyetemi docense az InfoRádióban elmondta: valószínűleg a környező helyzet általános romlása miatt, elővigyázatosságból kellett ilyen biztonsági intézkedést hozni.

Képeken Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozója - videó

A magyar miniszterelnök kedd délelőtt érkezett az ukrán fővárosba, hogy tárgyalásokat folytasson az ukrán elnökkel. A legfontosabb téma a béke megteremtésének lehetősége és az ukrán–magyar kapcsolatok aktuális kérdései.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Esik a forint, 396 környékén az euró

Esik a forint, 396 környékén az euró

Hétfőn még erősödéssel kezdett a forint, aztán amint romlott a külpiaci hangulat, a forint is visszakanyarodott, kedden pedig a borongós külső környezet mellett újra esni kezdett, így az euróval szembeni jegyzések 396 fölé lendültek. A délelőtti eurózóna inflációs adat nem mozgatta meg a piacokat, délután viszont amellett, hogy Christine Lagarde és Jerome Powell jegybankelnökök is megszólalnak, Amerikából munkaerőpiaci adat is érkezik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×