eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Mans hands in a business suit makes notes at the table. Businessman busy with professional career and self-interest
Nyitókép: Ivan-balvan/Getty Images

Két pályázó közül kerül ki a MOB következő elnöke

Ketten pályáznak a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért, a MOB közlése szerint a szerda délutáni határidőig Gyulay Zsolt olimpiai bajnok kajakos és Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó nyújtott be pályázatot.

A 2017. május 2-án megválasztott, pozíciójában 2020 júniusában megerősített eddigi elnök, Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlésen a maga által kezdeményezett bizalmi szavazásban nem kapta meg a támogatói többséget, ezután január 31-i hatállyal lemondott.

A MOB elnöksége ezt követően a január 12-i, munkaterv szerinti idei első ülésén január 29-re hívta össze az elnökválasztó közgyűlést. A pályázati kiírást, az elnökválasztás szabályait és a közgyűlési meghívót január 13-án jelentette meg a honlapján, majd Kulcsár Krisztián még aznap kijelentette, hogy nem pályázik az elnöki posztra.

A szerdai közlemény emlékeztet rá, hogy elnöknek a testület rendes tagjai jelentkezhettek. A tagság jelenleg 57 fős. Az alapszabály értelmében a pályázatoknak a közgyűlést megelőző tizedik napig kellett beérkezniük a MOB irodájába a főtitkárnak címezve, a határidő ebben az esetben szerda 16 óra volt.

A tisztségért az 57 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója - a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegáltja - és a szintén többszörös olimpikon vitorlázó, a 46 esztendős Hajdu Balázs ügyvéd - a Magyar Vitorlás Szövetség delegáltja - jelentkezett.

A választás titkos szavazással történik. Megválasztottnak az a jelölt tekinthető, aki a közgyűlésen jelenlévő MOB-tagok több mint felének "igen" szavazatát megszerzi. Az elnöki mandátum 2022. február 1-jétől a 2024-es tisztújító közgyűlés napjáig tart.

A MOB új elnöke február elsejétől láthatja el a feladatát.

Címlapról ajánljuk
Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen
Patrióták

Keményen felléptek Bécsben Orbán Viktorék az Európai Unió új vezetői ellen

Patrióta kiáltványt fogadott el az európai jövőért Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap délelőtt Bécsben Herbert Kickl-lel, az Osztrák Szabadságpárt elnökével valamint Andrej Babis korábbi cseh kormányfővel, az ANO párt elnökével közösen vasárnap délelőtt - tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

A magyar EU elnökség erdőtűz helyett füstölgő parázs lehet

Tavaly már voltak tagállamok, amelyek a hétfőn induló magyar soros elnökség elhalasztását kérték, de Brüsszelben nem várnak konfrontatív helyzeteket a következő félévben. A kormány által választott prioritások jól illeszkednek az Európai Unió már megkezdett menetrendjébe, a versenyképesség például olyan téma, amely minden tagállam számára egyre fontosabb kérdéssé válik, és teljesen illeszkedik az EU-s agendába. Sok, a Portfolio-nak nyilatkozó uniós tisztviselő és diplomata mondta azt, hogy ez az időszak enyhítheti a feszültségeket a felek között, még akkor is, ha a felszínen a politikai kommunikáció konfliktusos lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×