eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/Dunaújváros PASE

Elhunyt Szepessy László

Tavaly márciusban végeztek rajta életmentő műtétet, de a rák ismét megtámadta a szervezetét.

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Szepessy László, a Ferencváros és a Rába ETO korábbi magyar bajnok futballistája – számolt be elsőként a szomorú hírről az általa annak idején játékosként és edzőként is szolgált dunaújvárosi labdarúgóklub a Facebook-oldalán.

A korábbi sportembernél 2021 márciusában diagnosztizáltak végbélrákot, túlesett egy életmentő műtéten, de a kór nem sokkal később újra megtámadta. Január 15-én Szepessy László szervezete feladta a harcot, hetvenkét éves korában elhunyt - írta a Nemzeti Sport.

A portál összegzése szerint az egykori futballista 1949-ben született, a BEAC-ban és a Bp. Honvédban nevelkedett, megfordult Belgiumban, majd játszott a VM Egyetértésben, Dunaújvárosban, a Volánban, 1980-ban lett a Ferencváros játékosa, s tagja volt az 1981-ben bajnokcsapatnak. Az Üllői útról Kecskemétre ment, 1982 és 1984 között a Rába ETO játékosa volt, 1983-ban másodszor is bajnoki címet ünnepelhetett, egész életében emlegette, mennyi mindent tanult akkori edzőjétől, Verebes Józseftől.

1990-ben kezdett edzősködni, az akkor 35 esztendősen kinevezett Nyilasi Tibor hívására visszatért az Üllői útra, ahol Mucha Józseffel pályaedzőként dolgoztak az új együttes felépítésén, amely az 1991–1992-es idényben aranyérmes lett. Az FTC előtte 1981-ben volt magyar bajnok, Szepessy László tehát játékosként és edzőként is beírta magát a zöld-fehérek történetébe.

A Diósgyőr, a Győr, a Tatabánya és (újra) a Dunaújváros után a magyar U16-os válogatottat irányította, majd a 2018–2019-es idényben a Gyirmótot vezette.

Az FTC jelezte, Szepessy Lászlót saját halottjának tekinti.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×