eur:
394.32
usd:
365.17
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Szilágyi Dorottya (b) és a holland Maartje Keuning a női vízilabda világliga európai selejtezőjének negyedik fordulójában játszott Magyarország - Hollandia mérkőzésen Szentesen 2020. február 25-én.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Káoszt okoz a járvány a vízilabdavilág számára is

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) főtitkára szerint egyelőre nem tudni, hogy pótolják be a koronavírus-járvány miatt elhalasztott Olaszország–Magyarország férfi vízilabda világliga negyeddöntőt, valamint a két ország női válogatottjának összecsapását. Gáll Péter hangsúlyozta, folyamatos a bizonytalanság a szervezők között.

Gáll Péter tájékoztatása szerint az elmaradt trieszti kvalifikációs torna végett, amelyen március 8-15. között biztosíthatta volna be olimpiai részvételét a női válogatott, folyamatos egyeztetésben áll a Magyar Vízilabda Szövetség a Nemzetközi- és Európai Úszószövetséggel.

Van ugyan egy tervezett május közepi időpont, de az európai vírushelyzet folyamatos változása miatt ez továbbra is nyitott.

Vagyis se az időpont, se a helyszín nincs véglegesítve.

A másik nagyon fontos esemény, ami a női és férfi vonalon egyaránt elmarad, azok a Világliga-meccsek. A nők itthon március 24-én, míg a férfiak egy héttel korábban Firenzében találkoztak volna az olaszokkal. Ezek pótlásáról is rendszeresen konzultálnak a felek, de ugyancsak nyitott kérdés. A főtitkár emlékeztetett, az Olasz Úszó-szövetség legutóbbi, hétfői tájékoztatójából is kiderült, hogy az egész országra kiterjedő karantént vezettek be egészen április 3-ig, vagyis ez utánra tehetők a következő érdemleges egyeztetések a mérkőzésekről.

Így előre tervezni sajnos nem tud a magyar szövetség, jegyezte meg Gáll Péter, aki szerint az biztos, hogy a Világliga-mérkőzések mellett

a női kvalifikáció a legfontosabb, aminek a szabályok értelmében június 4-én van a záróideje.

„Azt gondlom, hogy az olimpiai részvétel most a legfontosabb, kérdés, hogy ez hogyan tud megvalósulni” – fogalmazott.

Az MVLSZ főtitkára arra is kiért, a korábbi tárgyaláson a magyar és különféle nemzetközi és nemzeti szövetségek igyekeztek betartani a sportdiplomácia szabályait, illetve annak taktikusságát ezekben a bizonytalan időkben is, így a már említett hétfői levél volt az első olyan momentum, ami

kellő bizonytalanságot mutatott az olasz szervezetek részéről.

A nemzetközi sajtóban megjelent hírek alapján pedig a jövő semmi pozitív képpel nem kecsegtet, így innentől senki nincs, aki felelősségteljes döntést tud hozni bármely európai ország részvételével kapcsolatban.

Gáll Péter megjegyezte, a Magyar Vízilabda Szövetség szervezésében is lett volna a héten egy utánpótlástorna Szombathelyen, de a spanyol fél, amely jelenleg nem annyira érintett a kockázat szempontjából, lemondta a részvételt, nyilván azért, mert nem kívánt olyan kontaktust teremteni különböző országokból érkezőkkel, ami viszont már azzal járt volna számukra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

Óriási bukás készül Európa egyik legerősebb országában - 5 sorsdöntő kérdés, amire megéri holnap figyelni

A fordulatokkal teli másfél hónapos kampányidőszak a végéhez ért az Egyesült Királyságban, holnap az állampolgárok Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország-szerte a szavazóurnákhoz járulva fognak ítéletet mondani az elmúlt 14 év konzervatív kormányzásáról. A Keir Starmer vezette Munkáspárt győzelméhez nem fér kétség, viszont számos, a jövőre nézve kulcsfontosságú kérdést befolyásolhat akár egy-két százalékpontnyi különbség is a végeredményben. A tét tehát óriási mindegyik párt és az egész ország számára, így összeszedtük azt az öt legfontosabb szempontot, amelyeket érdemes majd figyelemmel követni a holnap éjjeltől megállás nélkül érkező adatok értelmezésékor.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×