eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Gary Cahill (b) és a fehérvári Marko Scepovic a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Chelsea - Vidi FC mérkőzésen a londoni Stamford Bridge stadionban 2018. október 4-én. A Chelsea 1-0-ra győzött.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Sporttörténelmi feladat vár este a Vidire

Magyar csapattól soha nem látott bravúr reményében játszik ma 18.55-től a Vidi FC csapata a labdarúgó Európa-liga 2018-as csoportkörének utolsó fordulójában. A londoni Chelsea ellen kell(ene) kiharcolnia a továbbjutást a tavaszi folytatásba.

A magyar bajnok egyelőre a harmadik helyen ál a csoportban, lehet még második, de akár negyedik is. A Chelsea eddig minden mérkőzését megnyerte, már biztosan csoportelső. A Vidi vereséggel, noha akár meg is előzheti még akkor is az egyelőre előtte álló BATE Boriszovot, semmiképpen nem juthat tovább, vagyis nem kerülhet a második helyre – vagy a BATE, vagy egy bonyolult hármas holtverseny esetén a PAOK mindenképpen megelőzi.

A fehéroroszoknak és a székesfehérváriaknak egyelőre hat-hat pontjuk van, a BATE az egymás elleni eredmények összevetése alapján áll jobban. Ugyanakkor, ha ma este mindkettő kikap, a PAOK, amely most hárompontos, pontszámban utoléri őket, s az egymás elleni eredményekből összeállított hármas minitabellán az élre ugrik. Ez az esély jól jöhet a Vidinek: garantált, hogy a görögök is élet-halál meccset játszanak majd Szalonikiben.

Marko Nikolic azt mondta, csapata nem játszik majd 0-0-ra a Chelsea ellen, de ha a Vidi esélyeit nézzük, ez az eredmény is lehet üdvözítő. Ebben az esetben csak az kell, hogy a PAOK nyerjen Szalonikiben.

A Chelsea tegnap érkezett Budapestre, alig 36 órát sem tölt el nálunk, Maurizio Sarri nem is tartott edzést a Groupama Arénában, otthon gyakorolt szerdán, az ezúttal mellőzött sztárjaival együtt. Így is nagyon erős azonban a kerete, a fiatal tehetségei és a kiegészítőemberek mellett akad két spanyol (Fabregas és a Pedro) valamint egy francia (Giroud) világbajnoka is. A többiek között is olyan futballisták akadnak, mint a spanyol Marcos Alonso és Morata, valamint a brazil David Luiz és Willian.

A Chelsea 19-es „budapesti” kerete: Caballero, Bułka, Cumming kapusok, Emerson, Zappacosta, Christensen, Ampadu, Alonso, David Luiz védők, Barkley, Loftus-Cheek, Fàbregas, Jorginho, McEachran középpályások, Pedro, Willian, Hudson-Odoi, Morata, Giroud.

A Groupama Arénában 18.55-kor kezdődő mérkőzést a Sport1 közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×