eur:
392.69
usd:
362.66
bux:
72166.75
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Instagram / Chelsea

Megszólalt a Chelsea edzője: ezt várja a Vidi ellen

Kemény mérkőzés lesz, nehéz motiválni a játékosokat, hisz nincs semmi tétje számunkra a Vidi elleni csütörtöki Európa-liga találkozónak - mondta Maurizio Sarri, az angol Chelsea labdarúgócsapatának olasz trénere szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Maurizio Sarri emlékeztetett arra, hogy októberben is rendkívül nehéz meccsen győzték le a fehérváriakat, mert "a magyarok kiválóan és intenzíven védekeztek." Úgy vélekedett, hogy ezúttal merőben más összecsapást láthatnak majd a nézők, mivel a Vidinek a továbbjutáshoz nyernie kell.

Kérdésre elmondta, hogy a kezdőcsapat még nem állt össze a fejében. Jelezte, hogy az elmúlt hat napban három tétmeccset játszók, vagyis Kepa Arrizabalaga, Antonio Rüdiger, César Azpilicueta, N'Golo Kanté, Eden Hazard biztosan pihenőt kapnak, mint ahogy három sérültjük - Mateo Kovacic, Gary Cahill, Victor Moses - sem játszik, rajtuk kívül mindenki más a rendelkezésére áll.

Az együttes angol válogatott középpályása, Ruben Loftus-Cheek szintén rendkívül nehéz találkozóra számít. Megjegyezte, hogy a Chelsea mindig mindenhol győzni akar, s ezt a mentalitást kell képviselniük csütörtökön is.

Közölte, hogy edzőjük gyakran változtat a kezdőcsapat összeállításán, ezért vélhetően olyan játékosok is pályára léphetnek, akik eddig kevés lehetőséget kaptak.

A Vidi-Chelsea mérkőzés csütörtökön, 18:55-kor kezdődik a Groupama Arénában, a meccsre minden belépőjegy elővételben elkelt. A teltházas találkozót a macedón Aleksandar Stavrev vezeti.

Az L jelű csoportot a Chelsea vezeti 15 ponttal és már továbbjutott. A másik továbbjutó helyért a hat-hat pontos fehérorosz BATE Boriszov és a Vidi, valamint a három ponttal álló görög PAOK Szaloniki küzd.

A Vidi abban az esetben juthat tovább a csoportból és kerülhet az egyenes kieséses szakaszba, ha több pontot szerez, mint a jelenleg második fehérorosz BATE Boriszov a görög PAOK vendégeként. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a magyar bajnok bravúrgyőzelemmel is kiesik, ha a fehéroroszok győznek Szalonikiben.

A csoportkörből magyar csapat még sohasem jutott tovább sem az Európa-ligában, sem a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 15 évvel ezelőtt, a 2003/04-es szezonban "élte meg" a tavaszt az európai kupaporondon a Debreceni VSC, akkor még az El elődjében, az UEFA Kupában.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Patriótákról: hétfőn lesz bejelentés, látni fogják, hogy nem a levegőbe beszéltem

Hosszú interjút adott péntek reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban. Szerinte az ukrajnai háború ügyében az emberséges politika iránytűjét kell kézbe venni. Szerinte a francia Nemzeti Tömörülés várható választási győzelme egész Európára azonnal hatással lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Moszkvába készül Orbán Viktor, Zelenszkij kész tárgyalni Oroszországgal – Háborús híreink pénteken

Sajtóinformációk szerint Orbán Viktor pénteke én Moszkvában tehet látogatást Vlagyimir Putyinnál, miután kedden Volodimir Zelenszkijjel találkozott. Az ukrán elnök csütörtökön azt mondta, Ukrajna újabb békekonferenciát akar szervezni, és ezúttal már tárgyalnának Oroszországgal is. Megjegyezte ugyanakkor, nem valószínű, hogy Putyin lenne a tárgyalófél, ugyanis ő nem hajlandó elhagyni az országot. Az orosz elnök szintén csütörtökön kijelentette, kizárt, hogy Oroszország tűzszünetet kössön Ukrajnával: csak olyan megállapodást fogad el Moszkva, ami visszafordíthatatlan és a konfliktus lezárásához vezet. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 5. 08:12
×
×
×
×