eur:
397.25
usd:
356.68
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Hán Junisz, 2015. április 17.2015. április 17-én közreadott képen palesztin fiatalok parkour-trükköket mutatnak be Hán Juniszban, a Gázai övezet déli részén április 16-án. A parkour francia eredetű városi sport, amelynek célja, hogy A pontból B-be a lehető leggyorsabb, leghatékonyabb és leglátványosabb módon jusson el a sportoló kizárólag az emberi test képességeit igénybe véve. (MTI/EPA/Mohamed Szaber)
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Döntöttek a World Urban Games és a 2022-es karate-vb helyszínéről

Magyarország rendezheti a 2022-es karate világbajnokságot. Döntöttek az első World Urban Games helyszínéről is.

Los Angeles rendezheti meg a jövő évi első, illetve a 2021-es World Urban Gamest, azt az új generációs multisport-eseményt, amely meghatározása szerint "fiatalos sportfesztivál a város szívében".

Az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz szakportál híre szerint a Nemzetközi Sportszövetségek Globális Szervezetének (GAISF) tanácsülésén dőlt el, hogy az amerikai metropolisz lehet az első városi játékok házigazdája. A másik jelölt Budapest volt, de eredetileg négyen jelezték rendezési szándékukat.

A 2021-es World Urban Games Los Angeles-i megrendezése ugyanakkor még az első sikerességének a függvénye.

A kaliforniai nagyvárosba, amely 2028-ban olimpiát rendez, hét úgynevezett városi sportágban - 3x3-as kosárlabda, BMX, sportmászás, bréktánc, frizbi, parkour (városi akadályfutás), gördeszka - mintegy 700 versenyzőt várnak, illetve lesznek további bemutató sportágak körülbelül száz résztvevővel.

A 2019-es eseménynek még nincs konkrét időpontja, az insidethegames azonban úgy értesült, hogy szeptemberben lehet.

Címlapról ajánljuk
Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Nő a kancellárjelöltek száma Németországban – az AfD is harcba száll

Németországban jövő ősszel tartják a parlamenti választásokat. Pontosan egy évvel a szavazás előtt az ellenzéki konzervatív CDU/CSU pártszövetség és a kormányzó szociáldemokrata SPD után a radikális jobboldali Alternatíva Németországért (AfD) is kancellárjelöltet állít: Alice Weidel társelnököt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×