eur:
394.49
usd:
367.14
bux:
71685.14
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér

Mocsai: a lakosságot is szolgálja majd az új campus város

Világszínvonalú lesz a Testnevelési Egyetem felújítása és bővítése – mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az InfoRádiónak.

A Testnevelési Egyetem a rendszerváltozás óta kimaradt mindennemű fejlesztésből. Ebből adódóan mára végképp elkerülhetetlenné vált az egyetem létesítmény-rendszerének modernizálása – mondta el az InfoRádiónak a Mocsai Lajos.

A Testnevelési Egyetem rektora beszámolt arról, hogy a megkezdett modernizálás két fő ponton zajlik. Egyfelől elindult a tartalmi megújulás az önállósulás után a teljes curriculum: a tantervek, a minta tantervek elkészítésével és az új szakrend 2017-ben való bevezetésével. Emellett új létesítményekre is szükség van, hiszen 19. századbeli, rendkívül rossz állapotban lévő sportfelületekkel rendelkeznek.

„E téren első lépés a Sportkórház 12 éve bezárt Alkotás úti épületének főépületté való belső építészeti engedélyeztetése. Várhatóan januártól megkezdődik ennek a mínusz két szinttől a felső tetőszint befejezéséig való belső építészeti munkálata. Ezután ide át tudjuk költöztetni néhány kutatóépületünket, tanszékünket, gazdasági vezetésünket és egyéb vezetési központunkat” - ismertette a terveket az intézményvezető.

Ezek után következik a második lépcsőfok, amelynek során előreláthatólag közel egy időben az egyetem sportfelületei – főként az Alkotás utcai centrum, illetve a Csörsz utcai pálya - újulnak meg. Az engedélyeztetési terv és a végleges tervdokumetáció elkészítése a következő hetekben, hónapokban zajlik.

Az „első kapavágás” tehát a belsőépítészeti munkálatokkal már decemberben megtörténik. 2018-ban pedig szeretnék átadni az immár nemzetközi színvonalú sportági gyakorlófelületeinket – hangsúlyozta a rektor.

Azt is jelezte, hogy a beruházássorozat első ütemének költségei 40 milliárd forint körül alakulnak.

„Az építkezés különleges, bravúros lesz, hiszen megpróbáljuk összekötni az itt lévő kerületeket a sportfelületeinkkel és lehetőséget adunk az embereknek a sportolásra. Másrészt a 2017-ben induló új oktatási rendünkben kiemelkedő szerepet kapott és visszaállított szakedzői diplomás képzésünk és a mesterkurzusaink várhatóan végre olyan méltó környezetbe kerülnek, ahol már tudjuk fogadni az egyre több külföldi érdeklődőt is. Most ez lehetetlen” - mutatott rá Mocsai Lajos.

A rektor azt is hangsúlyozta, hogy az építkezés valójában együtt szolgálja a városkép kialakítását, az életminőség fejlesztését és magának az egyetemnek a megújulását.

Egy olyan campus várost alakítunk ki, amely nemcsak a diákoké, hanem az itt élő lakosságot is szolgálja majd – mondta Mocsai Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Fél év alatt világverővé vált a magyar tőzsde

Fél év alatt világverővé vált a magyar tőzsde

Miközben a világ több részén háború zajlik, a kamatszint globálisan magas, és az infláció felett korai lenne győzelmet hirdetni, addig a tőzsdék köszönik szépen, jól vannak. Nem is kicsit, hiszen a világ vezető részvényindexei közül több rekordszinteken járt az idei évben - épp ezért kiemelkedően jó eredmény, hogy a magyar BUX még egy ilyen erős mezőnyben is a világ egyik legjobban teljesítő részvényindexévé vált. Nem lehet közben panasz a nyersanyagokra sem, számos jó sztori egyedi sztorit tudtak megjátszani a befektetők, de a deviza- és a kriptopiacon érdemes volt óvatosnak lenni a megfelelő eszközök kiválasztásával, hiszen könnyen veszteségekbe futhattunk bele.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×