eur:
394.99
usd:
367.79
bux:
71586.1
2024. július 2. kedd Ottó
Nyitókép: Telegram/Wagner Group

Jevgenyij Prigozsin visszaszólt az orosz elnöknek - itt az üzenet

Vlagyimir Putyin televíziós beszéde után a Telegram-csatornáján reagált a Wagner-vezér.

"Vlagyimir Putyin mélyen tévedett, mikor árulással vádolt" - közölte Jevgenyij Prigozsin az orosz elnök korábbi szavaira reagálva, melyben a Wagner-katonák cselekedeteit hazaárulásnak nevezte. A zsoldossereg vezetője ellen sajtóhírek szerint elfogatóparancs van érvényben fegyveres lázadás miatt.

Prigozsin hangüzenete szerint katonái továbbra is az orosz "anyaföldért" harcolnak.

„Senki sem fog engedelmeskedni az elnök, az FSZB vagy mások követeléseinek. Ugyanis nem akarjuk, hogy az országnak tovább kelljen élnie a korrupcióban, a hazugságokban és a bürokráciában” – jelentette ki a Telex tudósítása szerint.

Azzal vádolta az orosz hivatalnokokat, hogy Afrikába és Ukrajnába küldték zsoldosseregét, majd ellopták a pénzüket és fegyvereiket, amit nekik ígértek. Prigozsin szerint ezek a vezetők amiatt halmozták fel maguknak ezeket a Wagnernek szánt fegyvereket, hogy magukat védjék velük, abban az esetben, ha valaki Moszkva ellen fordulna.

Ez most meg is történt, úgyhogy ezek a vezetők nem spórolnak többet a fegyverekkel, hanem a Wagner-csoport járműoszlopait támadják repülőkkel és helikopterekkel, Prigozsin állítása szerint. Azonban nem tudnak célozni, így civilek esnek áldozatul a támadásoknak - ismételte meg részben a korábbi vádjait.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×