eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
AK47 on khaki uniform background
Nyitókép: zim286/Getty Images

Üzent a csecsen elnök, útnak indultak a katonák

A Wagner csoport idézte Ramzan Kadirov csecsen elnököt.

A Wagner zsoldosszervezet a Telegram-oldalán számolt be a Csecsen Köztársaság vezetőjének nyilatkozatáról. Ramzan Kadirov szerint harcosaik elindultak "a feszültség zónájába", mert a "lázadást le kell állítani".

Nem az orosz védelmi minisztériumnak szánt ultimátumként értékelik a történteket, hanem az állam elleni "kihívásként", amivel szemben össze kell fognia az orosz katonaságnak, a biztonsági erőknek, a kormányzatnak és az orosz lakosságnak.

"A védelmi minisztérium és az Orosz Nemzeti Gárda Csecsen Köztársaságban lévő harcosai már kivonultak a feszültségi zónába. Mindent megteszünk Oroszország egységének megőrzése és államiságának védelme érdekében!" - áll a közleményben.

A csecsen vezető Vlagyimir Putyinhoz hasonlóan lázadásnak nevezte Prigozsin és a Wagner tettét, és leszögezte, hogy kemény eszközökkel is fellépnek, ha ennek szükségét látják.

A csecsen katonák részvétele az ukrajnai konfliktusban annak kibontakozása óta rendszeres. Június közepén Kadirov arról beszélt, hogy a belgorodi szabotázsakciók megakadályozásában fognak részt venni a csecsen harcosok, hogy - céljuk szerint - megerősítsék a határ menti területek biztonságát.

Az üggyel kapcsolatban a 444.hu emlékeztet: Kadirov fontos szereplő lehet a történésekben, hiszen amellett, hogy jelentős magánhadsereggel bír, az egész politikai karrierjét Vlagyimir Putyin orosz elnöknek köszönheti - még úgy is, hogy több ellensége van a moszkvai elit köreiben.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×