eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Földközi-tenger, 2018. június 12.Az SOS Méditerranée civil szervezet felvétele migránsokról a szervezet Aquarius nevű mentőhajóján, a Földközi-tengeren 2018. június 12-én. Az Aquariuson tartózkodó 629 bevándorlót olasz hajók segítségével a dél-spanyolországi Valenciába szállítják, ahol az előző napon engedélyezte a kikötést a spanyol kormány, miután Málta és Olaszország is megtagadta, hogy partra szálljanak a területükön. A mentőhajó három nappal korábban vette fedélzetére az embereket a líbiai partok közelében. (MTI/EPA/SOS Méditerranée/Kenny Karpov)
Nyitókép: KENNY KARPOV

Engedélyhez kötnék a civil mentőhajók tevékenységét

Csak az európai hatóságok engedélyével tevékenykedhetnének a jövőben a Földközi-tengeren mentési munkálatokat végző nem kormányzati szervezetek az Európai Parlament elnökének javaslata szerint.

Kötelezővé tennék, hogy ezentúl az olasz tengerészet, a parti őrség vagy az uniós határvédelmi ügynökség, a Frontex tagjai is tartózkodjanak a mentőhajók fedélzetén. "Nem tűrhetjük tovább, hogy nem kormányzati szervezetek emberkereskedelmet folytassanak - mondta Rómában Antonio Tajani.

Nem engedhetjük, hogy ezek a nem kormányzati szervezetek a bevándorlók kompjaikánt működjenek Afrika és Európa között"

- mondta Tajani egy menekültügyi témában rendezett beszélgetésen.

Az EP elnöke támogatásáról biztosította azt az osztrák javaslatot, hogy menekültközpontokat, úgynevezett hotspotokat hozhatnának létre Afrikában és a Balkánon. Tajani szerint Európa csak valódi menekülteket tud befogadni, gazdasági bevándorlókat nem. Felszólította a tagállamok állam- és kormányfőit, hogy kevesebbet vitatkozzanak, helyette inkább az unió külső határainak védelmére próbáljanak megoldást találni.

Antonio Tajani bejelentette, hogy még a nyári szünet előtt elutazik Líbiába és Nigerbe,

mert ezeknek a területeknek a stabilizálása szerinte meghatározó fontosságú.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×