eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kémények az esztergomi Suzuki-gyárban 2020. március 18-án. A Magyar Suzuki Zrt. vezetése 2020. március 23-tól április 3-ig leállítja az esztergomi gyártást. A tervezett leállás 3200 dolgozót érint.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Megerősítette a cég: mégis szerdán kezd a Suzuki-gyár

A cég szerint teljes mértékben felkészültek az újraindulásra. A szakszervezet szerint több autóipari vállalatnál halasztják a tervezett újraindulást az ellátási lánc akadozása miatt.

Az eredeti tervnek megfelelően április 29-én újraindul egyműszakos munkarendben az esztergomi üzem - közölte a Portfolio megkeresésére a Magyar Suzuki Zrt., határozottan cáfolva a Népszava halasztásról szóló értesülését. A lap László Zoltánra, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnökére hivatkozva írta, hogy a középvezetők számára szerdán lesz egy tájékoztató, illetve képzés, csütörtökön pedig sorokat töltenek fel, a termelés csak május 4-én indulhat ismét újra – a korábbi terveknek megfelelően csupán egy műszakban.

A Portfoliónak adott nyilatkozat szerint a Suzuki-gyár és valamennyi beszállítója is teljes mértékben felkészült az újraindulásra.

Napi 400 autót gyártanak majd a Vitarából és az SX4 S-CROSS-ból.

Utóbbiból az európai uniós piac számára hibrid hajtású változatok készülnek.

A cég felhívta a figyelmet arra is, hogy a vállalat külföldi piacain folyamatosan terveznek, vagy már be is vezettek bizonyos fokú enyhítő rendelkezéseket, melyek alapján a márkakereskedések fokozatos újranyitására is számítanak. Figyelik a piaci igényeket, a gyártási tervet ennek megfelelően alakítják majd – tették hozzá.

László Zoltán a Népszavának egyébként arról beszélt, hogy a többi nagy autógyár is küszködik az újraindulással, sorra módosítják a nyitási forgatókönyveket, és ugyanez igaz a kisebb üzemekre is. Az egyik nagy autógyárban ráadásul tavaly decemberhez képest 50 százalékkal vissza is vették a tervezett gyártási számokat, „ami órási” – fogalmazott László Zoltán.

A csúszást sok helyütt az ellátási lánc akadozása okozza, ami miatt nincs elég alapanyag vagy alkatrész. Az egyik üzemben pedig azért nem tudott a napokban elindulni a munka, mert a „kényszerszünetben” lecserélték a gyártósorokat, az új gépsorokhoz szükséges vezérlőpanel azonban nem érkezett meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 14:57
×
×
×
×