eur:
413.48
usd:
396.47
bux:
78741.84
2024. december 22. vasárnap Zénó
Yellow noodles or spaghetti cooking in boiling water pot with indoor low lighting.
Nyitókép: Getty Images/ Nopadol Uengbunchoo

Kiderült, hogy eddig egész életünkben rosszul szűrtük a tésztát

Van egy módszer, amivel sokkal egyszerűbben megtehetjük ezt a mindennapi feladatot.

Ash Reid a YouTube-on ad 85 ezer követőjének életmódtanácsokat és vásárlási tippeket. Nemrégiben megosztott egy videót, melyben 15 olyan trükköt sorol fel édesanyáknak, melyek könnyebbé tehetik mindennapjaikat – szúrta ki a 24.hu.

A trükkök egyike a helyes szűrőhasználat tészta, illetve rizs főzésénél. Az általa bemutatott módszert sokáig ő sem tudta, és mint ahogy mások, ő is úgy szűrte a tésztát, hogy a fazék tartalmát beleöntötte a szűrőbe, és megvárta míg lecsöpög.

Pedig fordítva sokkal egyszerűbb:

az edénybe kell rakni a szűrőt a domború végével lefelé, és úgy megfordítani a fazekat. A víz kifolyik, az étel viszont a fazékban marad.

A youtuber 8:20-nál mutatja be a megoldást, amihez elengedhetetlen, hogy a fazék és a szűrő mérete megegyezzen, és ne folyjon ki a szűrő mellett a tészta.

Ash Reid még számos más hasznos tippet is bemutat, amiket érdemes megnézni, a kommentelők nagyon hálásak érte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.12.22. vasárnap, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×