eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina
Nyitókép: Pixabay

A nagy szél sem söpri ki a kora tavaszt, de már látszik, mikor jön a változás

12–18 fok között várhatók a keddi maximumok.

Franciaország fölött található annak az anticiklonnak a középső területe, amely kelet felé egészen a Kárpát-medencéig nyúlik. Magyarországtól nyugatra így jobbára napos, eseménytelen az idő, de előfordulnak rétegfelhős tájak is. A magasnyomás peremén, így a Brit-szigetek, Skandinávia és Kelet-Európa felett ciklonok vonulnak kelet, délkelet felé, így többfelé fordul elő eső, zápor, helyenként zivatarok is, illetve a Skandináv-félsziget nem partmenti tájain havazik. Norvégia délnyugati partvidékeiről jelentős, 30-50 mm-s napi csapadékösszegeket jelentettek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Ibériai- és a Balkán-félszigeten nem egy helyen a 20 fokot is meghaladja, de a kontinens legnagyobb részén összességében enyhébb az idő az ilyenkor megszokottnál.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja.

Hajnalra Vas és Zala megyében foltokban köd képződhet. Kedden az ország délnyugati felén napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északkeleti vidékeken viszont felhőátvonulások lesznek rövidebb-hosszabb napos időszakokkal. Csapadék nem valószínű.

A nyugati, északnyugati szél a Sopron-Szeged vonaltól keletre többfelé erős lesz, a hegyvidékeken viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul.

Kiss-Szabó Zsanett meteorológus a videóban elmondja, hogy hullámzó frontrendszer hoz változást a hét közepén, de hogy pontosan mekkorát, az még nem világos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

A győzelemért bármit? Kamala Harrist és Donald Trumpot sem kell félteni, ha pálfordulásról van szó

Az amerikai politika egyik örök érvényű bölcsessége, hogy az elnökjelöltek mérsékelni szokták programjukat az őszi választás előtt, azután, hogy a párton belüli előválasztáson jóval markánsabb álláspontokat fogalmaznak meg – valahogy mégis muszáj kitűnni az egymással nagyrészt egyetértő politikusok tömegéből. A jelöltek középre mozgása azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy az előválasztáson az inkább bal- vagy jobbra húzó szavazóbázisukat kell meggyőzniük, míg az általános választáson az ideológiai centrum és a pártfüggetlenek felé igyekeznek gesztusokat tenni az ott összeszedhető voksokért cserébe. Jóllehet a demokrata oldalon Kamala Harris nem az előválasztási győzelmének hála került fel a szavazólapra (hiszen azt a hivatalban lévő elnök, a jelöltségtől visszalépett Joe Biden nyerte), az alelnök így is számos kiigazítást tett a korábbi álláspontjait illetően. A republikánusok ezt fel is hánytorgatják neki nap mint nap, ám ettől függetlenül Donald Trumpot sem kell félteni ez ügyben, aki már-már hobbit űz abból, hogy egyik nap A-t, míg másik nap B-t mond.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×