eur:
413.95
usd:
396.65
bux:
0
2024. december 23. hétfő Viktória

Címke: magyar húsíparosok szövetsége (11 cikk)

Erre érdemes odafigyelni az ünnepi hús vagy virsli vásárlásánál
2024. december 20. 19:14
Erre érdemes odafigyelni az ünnepi hús vagy virsli vásárlásánál
A magyarok évente nagyjából 30-32 ezer tonna virslit fogyasztanak, ennek 20-25 százaléka az év utolsó napjaiban fogy el. Mostisch Martina, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető titkára az InfoRádióban elmondta: az ünnepekre olyan helyen érdemes húst vásárolni, ahol megbízható a forrás vagy az eladó, nyomon követhető a termék, az akcióknak pedig nem szabad tájékozódás nélkül bedőlni.
Ünnepeljen malaccal! – sertéshúsfogyasztást népszerűsítő kampány indult, és még nyerni is lehet
2024. december 8. 17:49
Ünnepeljen malaccal! – sertéshúsfogyasztást népszerűsítő kampány indult, és még nyerni is lehet
A magyar hagyományokban mélyen gyökerezik a sertés tartása, vágása, feldolgozása és fogyasztása – mondta az InfoRádióban az Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese. Giczi Gergely szerint az elmúlt évtized kampányai sikeresnek bizonyultak, ugyanis 2013 óta csaknem tíz kilogrammal nőtt a fejenkénti éves sertéshús-fogyasztás Magyarországon.
Éder Tamás: fordulat a boltokban, a következő hónapokban érdemben csökken az élelmiszer-infláció
2023. április 4. 09:19
Éder Tamás: fordulat a boltokban, a következő hónapokban érdemben csökken az élelmiszer-infláció
Félő, hogy a reáljövedelem-csökkenésnek, a drasztikus élelmiszerinflációnak az egyik hatása az lesz, hogy ismételten megerősödik a gyengébb minőségű termékek iránti kereslet – mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt arról, hogy húsvét előtt elegendő és megfelelő kínálat lesz az élelmiszerboltok polcain, de kitért az ársapkák jövőjére, a feldolgozóipar lemaradására és húsfogyasztási szokások változására is.
Jóval több húst vásároltunk, de nem ettünk többet
2020. március 31. 14:30
Jóval több húst vásároltunk, de nem ettünk többet
Az elmúlt hetekben kétszer is tapasztalt felvásárlási láz következményeként jelentős átrendeződés volt tapasztalható a húsipari ágazatban – mondta Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában arról is szó esett, a sertéspestis miatt megjelent kínai kereslet az unióban jelentősen felverte az alapanyagárakat, az áremelkedést azonban a termelők nem hárították át a vevőkre.
×
×
×