eur:
394.31
usd:
361.12
bux:
72028.77
2024. augusztus 9. péntek Emőd
Nyitókép: Pixabay

Felakasztotta gyermekkori barátját, hogy megleckéztesse

A bírósági ítélet még várat magára.

A tényállás szerint a férfi 2016 nyarán a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt meg akarta leckéztetni a sértettet. Ennek érdekében őt a tanyájának az udvarán

az éjszakai órákban megvárta, majd leütötte, végül a sértett önakasztásának látszatát igyekezett kelteni.

Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. A férfi magatartása következtében a sértett maradandó, hangszálbénulással járó és agyi oxigénhiányos károsodást szenvedett.

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése érdekében.

Miután időszerűvé vált a letartóztatás indokoltságának felülvizsgálata, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az Ítélőtábla felé indítványozta a kényszerintézkedés további fenntartását, mert megítélése szerint a vádlottal szemben kiszabott hosszú tartamú szabadságvesztésre figyelemmel továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálatát a Szegedi Ítélőtábla végzi el, míg a későbbiekben dönt az ítélet elleni fellebbezések tárgyában is – zárul a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleménye.

Címlapról ajánljuk
Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak
a horvátok irányítottak

Nyilatkozatok a vesztes pólóelődöntő után: "arra vártunk, hogy elbizonytalanodnak"

Nem sikerült az olimpiai döntőbe jutás a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a párizsi olimpián. A Horvátország elleni összecsapást követően a vesztes csata magyar főszereplői azért értékelték a történteket, elmondták, miért nem sikerült győzni. Varga Zsolt szövetségi kapitánynak fáj, hogy elúszott egy ekkora lehetőség, pedig "működött a stratégia".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×