eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Jeremy Renner amerikai színész a Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame) című amerikai szuperhős akciófilm bemutatóján Los Angelesben 2019. április 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Etienne Laurent

Első interjú – Jeremy Renner végig tudatánál volt, amikor a hóeke összezúzta testét

A színész először adott interjút azóta, hogy újévkor balesetet szenvedett birtokán, miközben saját hóekéjét próbálta megfékezni. Az előre közölt rövid részletben többször elérzékenyül, ahogy felidézi az elmúlt időszakot.

A héttonnás jármű azt követően okozott súlyos sérüléseket a Marvel Sólyomszemeként is ismert színésznek, hogy Renner megpróbált visszamászni abba, mert az elszabadult jármű unokaöccse felé csúszott. A színész az ABC Newsnak adott interjút, melyet április 6-án sugároznak majd – ennek előzeteséből szemlézett a The Guardian.

Rennert kritikus állapotban szállították kórházba a baleset után: mellkasi sérülése mellett számtalan ortopéd sérülést is elszenvedett.

Minden pillanatra emlékszik

Az interjúból nyilvánosságra hozott részletek közt szerepel a segélyhívás felvétele is, amelyen a 911-es értesítő hívó arról tájékoztatja az operátort, hogy

valakit elütött egy hóeke, nagyon sok a vér és siessenek.

A háttérben hallható, ahogyan a súlyosan sérült színész nyög, a hívó pedig arra biztatja, hogy tartson ki.

Diane Sawyer, az ABC News riportere a kerekes székében, otthonában ülve válaszoló Rennert arról kérdezi, mennyire emlékszik a fájdalomra, amire a színész úgy válaszol: mindenre emlékszik, de újra megtenné az unokaöccse megmentése érdekében.

Ijesztő a sérülések listája

Renner unokaöccse is megszólal az interjúban: elmondja, hogy vértócsa közepette látta feküdni nagybátyját.

"Rohantam hozzá, de azt hittem, nem találom életben" – mondta.

A beszélgetésben Sawyer felsorolja Renner sérüléseit:

  • nyolc bordája tört el 14 helyen, valamint szintén eltört
  • a jobb térd és
  • a jobb bokája,
  • bal sípcsontja,
  • bal bokája,
  • jobb kulcscsontja és
  • jobb válla. Az arcát ért sérülések is súlyosak voltak:
  • arccsontja,
  • szemgödre,
  • állkapcsa is tört.
  • Tüdeje összeesett,
  • bordacsontja pedig a máját is átszúrta.

A színész maga is bevallja: nem tudta, milyen fizikai állapotban lesz, ha túléli az esetet. Amikor arról kérdezik, valóban azt jelelte családjának, hogy bocsánatot kér tőlük, könnyek közt válaszol. (Renner a Sólyomszem sorozat forgatása alatt tanulta meg a jelnyelv alapjait, hogy siket kolléganője számára megnyugtatóbb legyen a hangulat a forgatáson.)

Azt választotta, túléli

Arról is só esik az interjúban, ugyanazt az embert látja-e ma is a tükörben: Renner azt mondja,

egy szerencsés embert lát.

A színész Sólyomszemként dinamikus akciójelenetekben is részt vett a forgatásokon: ahogy az interjút kísérő képsorokon is látható, intenzív fizikoterápiában van része.

"Azt választottam, hogy túlélem ezt, nem ölhet meg. Sok csontot és izmot vesztettem ebben a balesetben, de

újraépítettek szeretettel és titániummal"

- fogalmaz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×