eur:
397.62
usd:
358.4
bux:
74128.79
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Börtönbe kerülhet a gyerekfelrúgó karateedző

Két és fél év börtönt kértek a karateedzőre, aki felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban.

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal az 56 éves karateedzővel szemben, aki július 11-én úgy felrúgott egy hétéves kisfiút a szolnoki kalandparkban, hogy a gyermek a levegőben megpördülve a feje tetejére esett – tudta meg a 24.hu.

A. Tibor azért rúgta meg a gyereket, mert nem akart felmenni a kalandpark mászó részére.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta: az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról is.

A vádirat szerint a fiú az egyensúlyát elveszítve a levegőben megpördült, és előbb bal kezét, majd a fejé is beütötte a futópályába, ahonnan kissé visszapattant, majd végül a bal oldalára esett. Ezután a gyermek sírt, a futópályán fekve maradt, A. Tibor pedig ezt mondta neki: hisztizzél, hisztizzél, ahogy a kislányok szoktak.

Ezt követően a karateedző felrántotta a síró gyereket, majd egy vizes palackkal hozzá lépett és többször is a kisfiú arcába locsolta a vizet miközben azt mondta, hogy „Mi van, kislány vagy? Sírjál!”, majd a fejét hátra hajtva arra is vizet öntött. Ezt látták a táborban részt vevő gyerekek is.

Az eset hatalmas felháborodást váltott ki országszerte. A Magyar Karate Szakszövetség a történtek után végleg eltiltotta a karateoktatástól A. Tibort, az edző egyesületét, a Yakuzák Sportegyesületet pedig kizárták a szervezetből. Az edzőt megfosztották a díjaitól, és a fekete övet sem viselheti tovább.

A. Tibor július 17-én, az egyesülete honlapján közzétett közleményében kért bocsánatot a történtek miatt. Úgy fogalmazott, hogy mindent megtesz azért, hogy segítse az igazságszolgáltatás munkáját és hogy csak remélni tudja, hogy nem okozott lelki sérülést a kisfiúnak, akitől állítása szerint bocsánatot kért a helyszínen.

Az ügyészség két és fél év börtönt és három év közügyektől eltiltást kért a férfire, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett, maradandó fogyatékosságot okozó, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt, arra az esetre, ha az előkészítő ülésen mégis a váddal egyezően mindent bevall és lemond a tárgyalás jogáról is.

Címlapról ajánljuk

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Betört Libanonba az izraeli hadsereg, dübörög az Északi Nyilak hadművelet - Híreink a közel-keleti konfliktusról kedden

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Hajnalban bejelentette Jeruzsálem, hogy betörtek Libanonba az izraeli katonák. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×